Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

t/m 27 juni 2023 - Een nieuwe expositie in het Bommelmuseum! - NLMagazine Musea - Het Bommel en Tom Poes Museum in Assen heeft plannen voor een tentoonstelling ‘Tom Poes in de tweede wereldoorlog’ waarin veel origineel werk van de Toonder Studio's uit die periode te zien is, uit de archieven van het Literatuurmuseum in Den Haag.

Daarom is het museum bezig met een crowdfundingsactie om deze tentoonstelling te realiseren. Druk op onderstaande link voor alle details en help ook mee!
Voor de Kunst

Vrijdag 7 juli 2023
Toondertijd 128 valt volgens planning op vrijdag 7 juli op de mat.

Zaterdag 3-juni t/m zondag 19-november 2023
Beestenboel
Van 3 juni t/m 19 november 2023 is er een tentoonstelling over dieren in de strips in het MoCa te Noordwijk en dat zijn er heel veel. Zorgvuldig samengesteld door Ger Apeldoorn en Bas Schuddeboom.

De tentoonstelling geeft, aan de hand van meer dan 70 originele tekeningen, vele afbeeldingen en duidende teksten, een overzicht van de belangrijke rol die dieren in strips spelen. Met o.a. aandacht voor Garfield, Chlorophyl, Felix the Cat en veel meer.

MOCA Museum of Comic Art Bomstraat 11, 2202 GH Noordwijk

Zondag 9 juli 2023
Strips aan Zee
Duizenden strips in Noordwijk aan Zee

Op zondag 9 juli organiseert het Stripschap een gezellige stripbeurs rondom het MoCA.
Na het succes vorig jaar van de stripbeurzen tijdens de zomermarkten in- en om de Hoofdstraat is besloten dit jaar een grootse stripbeurs te organiseren op zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur.
Op deze gezellige stripbeurs zijn er rond het MoCA talloze kramen te vinden waar duizenden nieuwe- en tweedehands stripboeken te koop worden aangeboden.
Ook de nodige stripcuriosa, zoals beeldjes van bekende stripfiguren kan je er vinden.

De stripbeurs wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het Stripschap en het MoCA.
Het MoCA en de museumwinkel zijn deze dag ook vanaf 10.00 uur open. Gelijk een mooie gelegenheid om de tentoonstelling ‘Beestenboel’ te bekijken. MoCA, Bomstraat 11, 2202 GH, Noordwijk aan Zee.

Zaterdag 19 augustus 2023
Kamper strip spektakel.
Het 24e Kamper stripspektakel zal plaats vinden op zaterdag 19 augustus 2023, van 10 – 17 uur. U bent van harte welkom op onze gratis toegankelijke stripbeurs. Wij komen op 19 augustus weer met een groot aanbod van standhouders en tekenaars voor de dag. Naast de stripmarkt waar u niet alleen stripboeken kunt kopen, kunt u ook kennis maken met de verschillende tekenaars en auteurs.

Verder wordt tijdens deze feestelijke dag regelmatig de nieuwste strips gepresenteerd en kunt u deze later signeren of laten voorzien van een leuke tekening van de maker van het boek.

De stripbeurs wordt gehouden in de Oudestraat, de winkelstraat van Kampen, vanaf het middeleeuwse raadhuis tot en met het Van Heutzplein van 10 tot 17 uur.

t/m 10 september 2023
Thé Tjong Khing – 90 jaar jong

Thé Tjong-Khing is één van Nederlands bekendste en meest geliefde kinderboekenillustratoren. Maar dat niet alleen, hij heeft ook zijn unieke stempel op de Nederlandse stripgeschiedenis gedrukt. In de tentoonstelling, ter ere van zijn 90ste verjaardag op 4 augustus 2023, wordt een breed en actueel overzicht gegeven van zijn oeuvre tot nu toe, van de eerste tekeningen uit zijn studententijd in Bandung tot zijn meest recente project met Arnon Grunberg.

In zijn bijna 70-jarige professionele carrière heeft Khing tientallen strips gemaakt en vele duizenden illustraties voor tijdschriften, boekomslagen en kinderboeken. Tot zijn bekendste werken behoren Arman en Ilva, Iris (beide met Lo Hartog van Banda), Kleine Sofie en Lange Wapper (met Els Pelgrom), Vos en Haas (met Sylvia Vanden Heede), de Waar is de taart?-prentenboekenserie en BOSCH. Verwey museum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem

Zondag 10 september 2023
MTVC beurs bij kasteel Dussen in Brabant

Om vast in de agenda te zetten: op 10 september organiseert de MTVC bij kasteel Dussen de jaarlijkse MTVC beurs.

Nadere informatie volgt op de website en in Toondertijd.

Update Bommelpark Groenlo
In Groenlo zijn alle plannen klaar en goedgekeurd en zijn de eerste bouwactiviteiten begonnen.

Het landschap rond de parkeerplaatsen krijgt al vorm. Het gaat om zo'n 10.000 vierkante meter
Er is een Youtube kanaal waar de bouw gevolgd kan worden.

Quote

Uitgaan nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching