Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Zaandam Historie VIDEO - Op 13 juni a.s. opent Museum Zaanse Tijd haar deuren speciaal voor alle Zaankanters. Op vertoon van je door de gemeente Zaanstad uitgegeven paspoort, rijbewijs of identiteitskaart bij de kassa kun je het museum gratis bezoeken.

De meeste klokken in het museum werken ook echt. Lijkt dat technisch en droog? Kom dan vooral een kijkje nemen bij onze nostalgische jaren zeventig-tentoonstelling over het klokkenservies van Nutroma: de kopjes, bordjes en koffiegarnituur waarmee letterlijk miljoenen Nederlanders opgroeiden.

Twee nieuwe Zanen
Tenslotte: klokkenkenners opgelet! Niet alleen zijn werkende exemplaren van alle ‘kopjesklokken’ aanwezig – ook zijn alleen deze dag twee zeer bijzondere klokken alvast ongerestaureerd te bewonderen: een zeldzame schoolbord-Zaan, en een nog zeldzamere vroeg zeventiende-eeuwse schilderijklok met modificaties van de Zaanse uurwerkmaker Klaes Janszn. Koogies.

Help voor veiligstellen van deze speciale Zaanse klokken voor en door het museum
Na definitieve verwerving en restauratie zullen beide klokken deel gaan uitmaken van onze vaste presentatie in de Zaankamer.

Op deze speciale dag geven we om 10:00 en 12:00 rondleidingen van ongeveer een uur. Het aantal plaatsen daarvoor is beperkt: wil je deelnemen, stuur dan uiterlijk donderdag 8 juni een e-mail met je naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tijdens de rondleidingen is het museum voor nieuwe bezoekers gesloten;
vanaf 13:00 is het museum open voor iedereen, tot 17:00 uur.
Heb je vragen over klokken? Neem ze vooral mee. Tot Zaandag 13 juni!

Museum Zaanse Tijd
In dit vollop in beweging zijnde museum vind je de grootste collectie in Nederland gebouwde mechanische klokken uit vijf eeuwen: chique zakhorloges, voorname staande klokken, torenklokken uit kerken en kloosters – en natuurlijk tafel- en wandklokken met veren of gewichten, sommige zelfs uit de tijd van onze nationale wetenschapsheld Christiaan Huygens. Uniek in de wereld is bovendien onze verzameling authentieke Zaanse klokken, uit de tijd dat onze klokkenmakers tot de beste én voordeligste behoorden (1680-1740).

Meer informatie
Museum Zaanse Tijd
Kalverringdiijk 3
1509BT Zaandam
Tel: 075-6179769
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: zaansetrijd.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching