Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Schipluiden Kunst & Cultuur - Het ensemble SOIT brengt op zaterdag 27 mei een heerlijke avond met Franse chansons Op Hodenpijl. Ensemble SOIT bestaat uit pianist Bert van den Brink, violist Andrea van Beek en cellist Sanne van de Graaf.

Het bijzondere aan deze Franse chansons is, dat ze nieuw zijn. Ze werden geschreven door Gildas Delaporte (1964- 2020), bij leven contrabassist, beiaardier en chansonnier. Hij schreef prachtige liederen op teksten van grote Franse dichters als Victor Hugo, Charles Baudelaire, Marceline Desbordes-Valmore en Pierre de Ronsard. Zijn muzikale stijl doet denken aan Brassens, Brel of Trenet en zijn chansons hebben een vanzelfsprekendheid alsof ze altijd al bestaan hebben. Met deze uitbundig vrolijke of melancholiek ontroerende chansons toerde hij langs theaters, kerken en kroegen in Nederland en Frankrijk. Met pianist Bert van den Brink maakte hij de cd ‘Feuilles Volantes’. Met het blazersensemble Les Compagnons de la Chanson (leden van philharmonie zuidnederland) maakte hij de cd ‘Eclats d’étoiles’.

Bert van den Brink
Bert van den Brink studeerde cum laude af als klassiek pianist. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en in 2007 ontving hij de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Hij is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist en trad op met vele andere topmusici zoals Thomas Oliemans, Wishful Singing, Toots Thielemans, Chet Baker en Jules de Corte. Ook is hij actief als als arrangeur/producent en maakte hij bijvoorbeeld een schitterende bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam. Ook voor SOIT! schreef Bert van den Brink prachtige arrangementen.

Andrea van Beek
Andrea van Beek studeerde viool aan het Conservatorium Arnhem en klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent en (sinds 1999) in Cappella Amsterdam. Daarnaast is zij als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Andrea werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek en maakte de bijzondere kameropera ‘Duets with Jim’.

Sanne de Graaf
Sanne de Graaf studeerde cello aan conservatoria in Utrecht, New York en Den Haag. Zij maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder het Artemis Ensemble, Musica Rossi en het Combattimento Consort Amsterdam. Sinds 1996 is zij werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder cello bij philharmonie zuidnederland. Sanne is ook actief als tekstschrijver (programmatoelichtingen) en als concertorganisator. Ze initieerde in de Betuwe de concertserie Muziek op de Dijk.

Meer informatie
Datum: Zaterdag 27 mei.
Tijd: 20.00 uur.
Prijs: € 25,-; inclusief maaltijd: € 48,50.
Locatie: Op Hodenpijl.
Kaarten: www.ophodenpijl.nl
Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching