Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Groningen - Ben je eigenaar van een gebouw in Groningen? Controleer dan of de gemeente je gebouw heeft aangewezen als karakteristiek of beeldondersteunend object. Dit doe je op gemeente.groningen.nl/erfgoed. Let op: het gaat alleen om gebouwen in de voormalige gemeente Groningen, en dus niet om de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer.

Het is verstandig om je gebouw te controleren, omdat voor deze gebouwen straks nieuwe regels gelden. Je krijgt misschien met de nieuwe regels te maken als je je gebouw aan de buitenkant wilt verbouwen of (deels) wilt slopen. En dan alleen als je de eventuele karakteristieke onderdelen wilt aanpassen of verwijderen. Deze onderdelen zijn meestal te zien vanaf de openbare weg. Het gaat dus niet om de binnenkant en meestal ook niet om de achterkant van je gebouw.

De gewijzigde regels zijn nog niet definitief vastgesteld, maar dat wil de gemeente wel. Ze staan in het ontwerpbestemmingsplan 'Gebouwd Erfgoed Groningen'. De gemeente heeft dit ontwerpbestemmingsplan nu ter inzage gelegd, je kunt tot en met 31 mei op het ontwerp reageren via gemeente.groningen.nl/bestemmingsplannen. De planning is dat het bestemmingsplan eind dit jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Nadat het is vastgesteld, kun je reageren (een beroep indienen).

Quote

Uitgaan nu.nl

03 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching