Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Door Lies Schilp - NLMagazine Muziek - Er staat in Bennebroek een mooi en gezellig appartementencomplex genaamd Huis te Bennebroek. Het ligt er prachtig gelegen, met een bos als achtertuin en een parkachtig aanzien aan de voorzijde.

Daar wonen wij, mijn man Mark Schilp en ik, zijn vrouw Lies. Nadat wij samen ruim 7 jaar bij het operette gezelschap NOG (Nieuw Operette Gezelschap) hebben gezongen, zijn wij om een aantal redenen, maar na een paar jaar misten we het zingen toch wel heel erg. Immers, zingen maakt blij. Je loopt dus wat na te denken; wat kunnen we doen?

Ik kwam er achter dat er een dirigent en ook een pianist bij ons in het complex wonen en zocht contact met de beide heren. Die waren niet meteen enthousiast; veel werk, verplichtingen etc. Oké, nou ja jammer, maar ook begrijpelijk. Toch blijft het borrelen in je hoofd en hadden overleg met onze locatiemanager Murielle Bogaers. “Ja, leuk idee Lies, goed plan”. Maar dan…nu nog uitvoeren!

Er kwam een nieuwe bewoonster bij ons wonen, die aan de manager vroeg: “Hebben jullie ook een koor?” Murielle dacht direct aan ons gesprek en is met de Henk Olijerhoek (dirigent) en Rob Prikker (pianist) gaan praten. Wat volgde was een overleg. Wie wilde komen zingen, kon bij dat overleg aanwezig zijn om te zien hoe we de boel vorm zouden geven.

Aldus geschiede en het eerste overleg vond plaats in maart 2022. Bij deze bijeenkomst waren al 10 bewoners die graag mee wilden doen; niet slecht voor het oprichten van een koor. Al snel werd duidelijk wat de taken van Henk en Rob waren. Maar nu nog iemand voor het secretariaat. Omdat ik voor mezelf het een en ander aan het noteren was, zei Henk: “Oh, wat fijn Lies dat jij dat die taak op je neemt.” “Uuuhhh“… dat was eigenlijk niet helemaal de bedoeling, maar zou wel kijken wel hoe ver ik hiermee kwam. Nou heb ik gelukkig enige ervaring met notuleren op ons vorige koor, dus we gaan er gewoon voor. En zo ontstond ons koor!

Op dinsdag 5 april 2022 repeteerden we voor de eerste keer in onze eigen recreatieruimte en dat was een waar succes. Het voordeel dat we in ons eigen complex repeteren is, dat andere bewoners ons horen zingen. Zo zijn er bijna wekelijks bewoners bij zijn gekomen. Nee, niet iedereen kan noten lezen, maar dat is niet erg. Het gaat om de gezelligheid, die staat bij ons hoog in het vaandel. Elke woensdagavond is het repetitieavond. In het begin was het een uur, tegenwoordig zelfs anderhalf uur en ik moet zeggen: “Het klinkt best goed”.
We hebben nu zo’n 30 nummers in onze map en het aanbod is heel divers. Van ‘Edelweis’, tot aan ‘Bridge over troubled water’ en van ‘Danny boy’ tot aan het gospelnummer ‘Joshua fought the battle of Jericho’. Ook ‘Het Kleine café’ is ons niet onbekend.

Inmiddels heeft ons koor ook al een naam gekregen: ‘The House Singers’, een zeer toepasselijke naam omdat ons koor alleen maar bestaat uit bewoners van Huis te Bennebroek, inmiddels al 28. Afgelopen December gaven we zelfs een kerstoptreden, met na afloop heerlijk glaasje glühwein. Het was een geweldig succes. In April van dit jaar willen we weer een optreden gaan verzorgen; niet gek voor een koor dat 5 april 1 jaar bestaat.
Zingen verbindt en maakt blij.

Met een muzikale groet,
Lies Schilp
Huis te Bennebroek.

Quote

Uitgaan nu.nl

17 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching