Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Of: hoe een eenvoudige plattelandsjongen uit de Elzas het schopt tot lijfarts en adviseur van onze kersverse koning Willem I… - NLMagazine/Heemstede Aerdenhout - Dr. Catharina Th. Bakker komt in haar lezing van 4 april a.s. vertellen over ‘De lijfarts van de koning. Het avontuurlijke leven van Franz Joseph Harbaur, 1776-1824’. 

De lijfarts van de koning is het bejubelde biografiedebuut uit 2020 van de Haarlemse historica. Het verhaal leest als het sprookje “van herdersjongen tot prins”. Het is een leven vol hindernissen. Romantiek, geneeskunde en vriendschap komen voorbij, maar ook oorlog, revolutie en gevaar! In een met kleurrijk beeldmateriaal omklede causerie neemt de schrijfster u mee naar de Franse tijd, de Duitse Romantiek (Goethe en Schiller) en het prille begin van ons koninkrijk.

Na afloop van de lezing is er een signeersessie.

Sociëteit Aerdenhout vindt men aan de Oscar Mendliklaan 3. De lezingen starten om 11.00 uur. Men is welkom vanaf 10.30 uur. De entree bedraagt € 8,00 en kan met pin betaald worden. Aanmelden is gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of tel. 023-5250366.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching