Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Diverse tentoonstellingen met schilderijen, aquarellen, tekeningen, maar vooral ook etsen met als onderwerp ‘katten’, hebben zowel in Nederland als daarbuiten bijgedragen aan de bekendheid van kunstenaresse Ella van Schaik. Ella genoot haar opleiding als docent tekenen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, gaf daarna les aan diverse Middelbare Scholen en werd begeleider in het vak ‘etsen’ aan de Vrije Academie te Den Haag.

In de loop der jaren heeft Ella zich gespecialiseerd in het tekenen en etsen van poezen. Van heinde en ver ontving zij opdrachten van auteurs bedrijven voor het maken van poezenportretten, poezenansichtkaarten, poezenkalenders en poezenillustraties. Vooral haar etsen zijn sinds jaar en dag , - kalenders en illustraties. Vooral echter worden haar etsen zijn sinds jaar en dag zeer geliefd bij vele Poezen liefhebbers.

Katten hebben een mensengezicht
Populariteit van katten heeft te maken met een merkwaardig verschijnsel!

Katten hebben namelijk een mensengezicht. Dat komt omdat de verschillende onderdelen van de poezenkop precies dezelfde verhoudingen hebben als de onderdelen van een mensenhoofd: de ogen staan, net als bij mensen, op de horizontale middellijn van de kop. De afstand tussen de ogen is ook hetzelfde als bij mensen; er past ongeveer één oog tussen de beide ogen. De kattenneus is verhoudingsgewijs ook ongeveer even lang als een  mensenneus en..... zit bovendien op dezelfde plek! Met een beetje fantasie lijkt het kattenbekje ook op een mensenmond. Daarom zijn poezen zo geliefd  bij mensen, een hond, hoe lief en aardig ook, heeft dat allemaal niet.

Onlangs verscheen Ella’s befaamde Poezenkwartet, inmiddels al de vijfde geheel herziene uitgave.
Lovende recensies in onder meer de NRC, het AD, de Libelle etc hebben  het kwartet tot een fenomenale bestseller gemaakt. Het kwartet is niet  alleen een geestig en leerzaam spel, maar het is zeer zeker ook een ‘kunstwerk’. In het doosje zitten 48 reproducties van etsjes, waarop alle facetten  van het kattenleven zijn uitgebeeld.

Ella’s Poezenkwartet (uitgave Van den Dool, Sliedrecht) is te koop of te bestellen bij uw boekhandel voor
€ 14,94. Een schitterend cadeau voor verjaardagen, voor de komende kerst en eigenlijk een must voor elke poezenliefhebber.

 

Quote

Uitgaan nu.nl

19 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching