Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Natuur & Milieu - Urgenda en partners Caring Farmers en Stichting Meer Groen oogsten sinds 2020 in de winter bomen die anders dood gaan (staan op de verkeerde plek) of afgemaaid worden en brengen die naar plekken waren boeren, bedrijven of burgers graag bomen willen planten. Deze actie onder de naam

Meer Bomen Nu verplant dit weekend de miljoenste boom. 
Met inmiddels meer dan 5000 vrijwilligers, van burgers tot gedetineerden, haalt het team van Meer Bomen Nu jonge bomen en struiken weg uit bossen, natuurgebieden, parken, landgoederen en langs het spoor, omdat ze daar niet kunnen of mogen overleven.  

De bomen gaan vervolgens gratis voor 1/3 naar boeren (rondom boerderij of weiland), 1/3 naar voedselbossen of projecten en 1/3 naar particulieren. De bomen voor particulieren worden vaak uitgedeeld via speciaal opgerichte “bomenhubs”. Urgenda werkt samen met provincies en gemeenten, die vaak doelstellingen hebben om meer bomen in hun regio te planten. Zo helpt Urgenda overheden om hun doelen te halen.  

Meer bomen nu: iedereen die wil vergroenen krijgt gratis bomen
Ieder initiatief kan bomen aanvragen bij Meer Bomen Nu en op tal van plekken gratis bomen ophalen. Momenteel staan er nog 90.000 boompjes en stuiken ingekuild op meer dan 75 bomenhubs door het hele land.  

De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Het ‘gratis’ (veelal inheemse) plantgoed is bovendien circulair, en heeft geen grondstoffen gebruikt om groot te worden maar heeft juist al een paar jaar CO2 opgeslagen. Het verplanten is dus pure klimaatwinst. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur! 

Sluit je aan om de miljoenste boom te oogsten
Jij kan de persoon zijn die deze zaterdag de miljoenste boom oogst. Door heel het land vinden er dan oogstdagen plaats die kansarme boompjes voorzichtig verwijderen: in Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Zeeland, Groningen en Gelderland. 

Doe mee in Haarlemmermeer, Noord Holland via deze link. 

Doe meer in Wassenaar, Zuid Holland via deze link. 

Doe mee in Teylingen, Zuid Holland, via deze link. 

Doe mee in Dordrecht, Zuid Holland, via deze link.  

Doe mee Warmond, Zuid Holland, via deze link. 

Doe mee in Tilburg, Noord Brabant via deze link. 

Doe mee in Andel, Groningen via deze link. 

Doe mee in Renesse, Zeeland via deze link. 

Doe mee in Lage Vuursche, Utrecht, via deze link. 

Doe mee in Geesteren, Gelderland, via deze link. 

Doe meen in Hengelo, Gelderland, via deze link.  

Doe mee in Arnhem, Gelderland via deze link. 

BEKIJK ONS HELE AGENDA HIER.

Quote

Uitgaan nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching