Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Onderwijs, muziek - Het leernetwerk Muziek komt ten minste twee keer per jaar op woensdagmiddag bij elkaar. Op verzoek van deelnemers kunnen extra bijeenkomsten worden gepland voor een kleinere groep, om een specifiek onderwerp te onderzoeken of verdiepen.

Schrijf je voor 4 oktober in

Doelgroep
Voor vakdocenten en leerkrachten muziek in het primair onderwijs, van de leerkracht en docent zonder muziekopleiding tot en met de professional.
Onderwerp: Vakoverstijgend werken vanuit muziek

Inhoud
Gast kunstenaar-docent Wolf Brinkman
“In de klas zijn taal en rekenen doelen, in de kunsten zijn het middelen.”

In oktober 2021 deelde Wolf Brinkman zijn visie op vakoverstijgend werken vanuit muziek. Nu licht hij zijn werkwijze met de cultuurbouwstenen nader toe. Tijdens de bijeenkomst ga je deze werkwijze toepassen op een onderwerp uit jouw eigen praktijk. En we bespreken wat verder nodig is om jouw muziekles te verbinden met de andere lessen op school.

Programma
In doelgerichte werkvormen wissel je kennis en ervaring uit, doe je inspiratie op en leer je van elkaar, over onderwerpen die jij als deelnemer aandraagt.

Voorbereiding
Neem een lesidee mee waar je de komende tijd aan gaat werken. In de bijeenkomst ga je dit plaatsen in een vakoverstijgend kader, zodat je Wolfs’ werkwijze uit kunt gaan proberen in jouw praktijk.

Meer informatie
Datum: woensdag 19 oktober 2022
Tijd: 13.30 - 16.00 uur
Locatie: nnb
Prijs: Gratis 13.00 Inloop met koffie/thee en broodje
13.30 - 14.30 Toelichting Wolf Brinkman en toepassing op eigen lesidee.
14.30 - 16.00 Inventarisatie tips voor verbinding tussen jouw muziekles en andere lessen
16.00 Informele uitwisseling met hapje en drankje tot 16.30

Heb je vragen, ideeën of wil je meer informatie?
Neem contact met ons op:
Gerbry Junte, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-46 94 10 27
Coby Wisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-46 94 10 24

Quote

Uitgaan nu.nl

18 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching