Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Cultuur & Uitgaan – Je zal maar zeventig jaar of ouder zijn, heb je je al een tijd verheugd op het bijwonen van het Songfestival, heb je al met pijn en moeite een kaartje kunnen bemachtigen, en wordt je toch niet toegelaten. Je bent te oud en valt, conform de voorwaarden van een Fielldlab buiten de boot. Je bent dus te oud om plezier te mogen hebben; de gemeente meent immers deze grote groep muziekliefhebbers in de risicogroep valt.

Hoezo discriminatie!
Nog niet zo lang geleden mocht ook de oudere garde van zeventig jaar en ouder plezier beleven aan het bijwonen van het Eurovisie Songfestival. De gemeente stelde wel als voorwaarde dat deze groep wel gevaccineerd moest zijn en diende te beschikken over een negatieve coronatest. Daar heeft de gemeente nu een stokje voor gestoken; 70-plussers zijn niet langer meer welkom. Deze oude garde valt onder de corona-risicogroep…

Celebrate Together
‘Celebrate Together; dat klinkt natuurlijk heel leuk en voor iedereen erg aangenaam. Veel Rotterdammers, waaronder 70-plusswers en mensen met een smalle beurs, balen enorm omdat de gemeente onder de noemer ‘Celebrate together’ gratis tickets ter beschikking stelde voor dit Ahoy-spektakel. Deze groep valt nu buiten de boot.  Waarom? Vorig jaar wisten ongeveer 2300 Rotterdammers een kaartje te bemachtigen voor het evenement dat helaas vanwege alle corona-ellende werd afgeschaft. Dit jaar gaat het spektakel wel door, maar is er veel minder publiek toegestaan. Er zijn slechts 1900 kaarten beschikbaar en dus zijn de 70-plussers en de mensen met een smalle beurs de sigaar en vallen als eerste af. 

Veiligheid en corona
 ,,Er gelden nu strikte Fieldlab-voorwaarden die zijn vastgesteld in een ministeriële regeling. Die volgen wij op. Immers, veiligheid staat voorop. Wij vinden het ontzettend spijtig voor deze mensen’’, laat een woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten. De gemeente weet niet hoeveel 70-plussers via Celebrate Together een kaartje hadden gekregen. ,,Zij hoefden hun leeftijd niet op te geven toen zij zich inschreven’’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Songfestivalpakket, een pleister op de wond
Als pleister op de wond krijgen zij die nu plots buiten de boot vallen een Songfestivalpakket thuisgestuurd, een feestpakket met bierviltjes, scorekaarten, shawls en vlaggetjes, alles in de kleuren van het Songfestival.   

Zaterdag a.s. begint de kaartverkoop voor het zangfestijn. De halve finales van het 65ste Eurovisie Songfestival vinden plaats op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei.

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching