Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst, Cultuur & Uitgaan - Elvis Presley, the King of Rock ‘n’ Roll, was een liefhebber van Cadillacs. Hij heeft er circa honderd in zijn bezit gehad, veelal niet in standaarduitvoering; zijn paarse en roze Cadillacs zijn inmiddels wereldberoemd.

Ook deze Fleetwood met 8,2 liter motor is niet standaard. Over de originele koplampen zijn een soort ronde lenzen gezet, er is een overdaad aan chroom gebruikt en aan de zijkant zijn dikke treeplanken gemonteerd waarin zich een lichtorgel bevindt dat gaat spelen als de portieren worden geopend. De dashboardverlichting reageert op het ritme van de muziek uit de radio.

Uiteraard is het interieur voorzien van speciale bekleding. Aan de achterzijde is een zogenaamde ‘continental kit’ aangebracht, een verlengde bumper met daarop een reservewielbehuizing. Dit werd voor het eerst toegepast op de Lincoln Continental, vandaar de naam. Op deze Cadillac is de behuizing echter te klein om er een echt wiel in op te bergen.

Elvis heeft niet lang van de auto kunnen genieten. Hij overlijdt in augustus 1977, pas 42 jaar oud.


Meer informatie

Info diverse tentoonstellingen  : https://www.louwmanmuseum.nl/tentoonstellingen/
Louwman Museum                   : Leidsestraatweg 57, Den Haag 

Telefoon                                  : 070-304 73 73
Email                                       ::Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching