Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Cultuur & Uitgaan - Op de Spaanse televisie waren de beelden al vaker te zien, jonge Franse toeristen die in gehuurde appartementen of vakantiewoningen verblijven om een weekend te feesten. Want terwijl alle horeca in Frankrijk gesloten is en er een avondklok geldt vanaf 18 uur, zijn de bars en restaurants in de Spaanse hoofdstad wel open en geldt een avondklok vanaf 23 uur.

Terwijl de Franse regering dit weekend nog bekend maakte dat Fransen wél naar het buitenland mogen reizen binnen de Europese Unie, mogen ze binnen eigen land bijna nergens naartoe. 

Dat heeft er al maanden voor gezorgd dat er elk weekend weer honderden Fransen naar Madrid vliegen omdat, zoals ze zelf aangeven, ‘Aquí está la fiesta’ ofwel, hier is het feest!

In Madrid zijn de corona-maatregelen soepeler dan in Frankrijk en ook soepeler dan in de rest van Spanje. Dat zorgt ervoor dat er al maanden Franse jongeren naar de Spaanse hoofdstad vliegen om te feesten in de toeristische appartementen en woningen.

Er waren op de Spaanse televisie en in de tv-journaals al meerdere keren beelden te zien van deze illegale feesten in Madrid maar ook het lokale tv-programma Madrid Directo liet zien hoe Franse reizigers aankwamen bij het vliegveld Madrid-Barajas om daarna naar het centrum van de stad te reizen om te feesten. 

Volgens diverse Franse jongeren zitten de vliegtuigen propvol omdat in Madrid de bars, restaurants en terrassen open zijn en men tot in ieder geval 23 uur zonder al te veel problemen kan feesten. Daarna gaat het feest door in de gehuurde appartementen waar men met veel te veel mensen aanwezig is en waar moeilijk op gecontroleerd kan worden.

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching