Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Jeroen Schipper maakt Kindermuziekweeklied ‘Muziek kan altijd’. - NLMagazine Cultuur & Uitgaan, muziek - Van 9 tot 18 april vindt door heel Nederland de derde landelijke Kindermuziekweek plaats.

Dertien partners en meer dan zeventig deelnemers organiseren een online programma met inspirerende livestreams, interactieve lessen en lezingen, en (hopelijk) live activiteiten zoals concerten, muzieklessen, workshops en singalongs. Alle kinderen tot twaalf jaar (en alle ouders en grootouders) kunnen tijdens de week genieten van alle mogelijke soorten muziek. Van hiphop tot klassiek; om te luisteren of om zelf te maken; alles is aanwezig en er is voor iedereen wat. Voor het eerst lanceren de Kindermuziekweek en educatieve partner 123ZING een speciaal Kindermuziekweeklied. Het lied 'Muziek Kan Altijd' is geschreven door Willem Wilminkprijswinnaar Jeroen Schipper, en wordt op 1 maart gelanceerd. Meer informatie op www.kindermuziekweek.nl

Spetterende opening in Het Concertgebouw
Sinds 2019 organiseren dertien organisaties de Nationale Kindermuziekweek. Na het succes van de eerste editie kon in 2020 de week alleen online doorgaan. Dit jaar is vanwege de pandemie wederom een knallend online programma gemaakt, met hopelijk -als het mag- ook echte live concerten. De opening vindt plaats in Het Concertgebouw op 9 april met optredens van Muziekhelden Unity, Het Leerorkest, leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en kindercomponist Daan de Swart (10 jaar), finalist van het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble.

De helden van 2021
De editie van 2021 kent naast de bekende ambassadeurs van de afgelopen twee jaar, waar onder andere Fernando Halman, Evelien Bosch en Remy van Kesteren toe behoren, ook vanaf dit jaar een aantal Muziekhelden. Het vrolijke duo Tonky en Jack en de meidengroep Unity  (winnaars Junior Song Festival) zullen de Kindermuziekweek extra onder de aandacht brengen!

Kindermuziekweeklied
In 2021 lanceert de Kindermuziekweek samen met educatieve partner 123ZING voor het eerst een speciaal Kindermuziekweeklied ‘Muziek Kan Altijd’. Het lied is geschreven door Willem Wilminkprijswinnaar Jeroen Schipper en ademt het doel van de Kindermuziekweek en al haar partners; het maakt niet uit waar je bent en hoe je het doet, muziek kun je altijd maken en beleven! De muziekmethode 123ZING heeft bij het lied een digitaal muzikaal lespakket gemaakt. Hierin vind je meespeelarrangementen voor HaFaBra- en klassieke orkesten, en voor in de klas een spetterende dansles, bodypercussie, zangles en meespeelvideo’s voor schoolinstrumenten. Het lied met al zijn extra’s is gratis online toegankelijk! 

Over de Kindermuziekweek
De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie Zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Noord Nederlands orkest, Stichting Kunstzinnig Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet en de Willem Wilminkprijs en wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting STAP, BUMA Cultuur, Triodos Foundation, Freek en Hella de Jonge Stichting, Fonds 1999, Stichting de Weile Ogier, Stichting Elise Mathilde Fonds en Hendrik Muller Fonds en al onze deelnemers. 123ZING is sinds 2021 educatief partner.

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching