Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Cultuur & Uitgaan - Dit is de Lincoln Continental V12 van Sonny Corleone, de oudste zoon van Don Vito Corleone in The Godfather.

Tot de meest huiveringwekkende en memorabele scènes die de filmindustrie ooit voortbracht, behoort zeker die uit The Godfather (1972) waarin Santino ‘Sonny’ Corleone, de oudste zoon van Don Vito Corleone, bij een oud tolhuisje in een hinderlaag loopt en doorzeefd wordt met machinegeweerkogels als hij voor zijn auto staat.

Sonny Corleone (gespeeld door acteur James Caan) overleefde de aanslag niet, maar zijn twaalfcilinder Lincoln Continental wel, en deze auto staat nu hier in het museum. Tijdens de opnamen in 1971 is de Lincoln vervangen door twee andere Continental Coupés. In de ene zijn 45 gaten geboord, terwijl de andere door het special-effects-team werd voorzien van explosieven met elektrische ontsteking om de inslag van de kogels te simuleren.

Lincoln is de luxedivisie van de Ford Motor Company. Daarbinnen is het model Continental, dat in 1939 in productie gaat, het meest prestigieuze. Het is zelfs voor een korte periode een zelfstandig merk van Ford. De Continental blijft in verschillende generaties bestaan tot 2002. In 2015 echter toont Ford op de New Yorkse autoshow een Continental-conceptauto.


Meer informatie
Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594BB Den Haag
070 – 304 73 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is er meer te zien?  :  Exposities

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching