Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NL Magazine Cultuur & Uitgaan — Met een langere Kerstvakantie voor de deur denken veel ouders hoe ze dat op een leuke manier kunnen invullen, niet alleen voor zichzelf maar natuurlijk ook voor de kinderen. Danny Fransen, vanaf februari 2020 oprichter van metjenieuwevrienden.nl, heeft een manier bedacht om er voor de kinderen een onvergetelijke Kerstvakantie van te maken en tegelijkertijd de horeca te steunen.

Horecabedrijven, foodtrucks en evenementenbureaus... We mogen eten en drinken afhalen en we mogen buiten in groepjes van twee wandelen (en kinderen onder de twaalf jaar hoef je daarbij niet mee te tellen). Hoe leuk zou het zijn als horecagelegenheden, foodtrucks en wellicht ook evenementenbureaus (simpele) speurtochten door het hele land gaan organiseren? Begin- en eindpunt zijn dan te vinden bij een horecabedrijf of foodtruck; thee, koffie, chocolademelk en versnaperingen to go kunnen voor onderweg (tegen betaling uiteraard) worden opgehaald. Een speurtocht 's nachts of 's avonds in het donker is ook spannend en leuk. Mensen komen in beweging, zijn er even uit en de kinderen krijgen een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd.

Ze stelt haar landelijke website http://metjenieuwevrienden.nl/ tijdelijk gratis ter beschikking voor deze (ook commerciële) speurtochten. Iedereen mag zijn speurtocht op de website publiceren, zodat iedereen in heel Nederland weet, waar en wanneer er Corona-proof speurtochten gelopen kunnen worden. En de horeca mag natuurlijk ook organisator zijn!

Joost Boers

 

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching