Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NL Magazine Meteorologie – Het is ineens koud geworden na al bijna zo’n 3 maanden van heerlijke zon en behoorlijke droogte. Met dat laatste zijn de boeren natuurlijk niet al te blij.

Het is ineens zo’n 14 dagen kouder dan een paar dagen geleden en dus gaat de jas weer aan, is het in huis een stuk koeler en gaat in sommige huishoudens de thermostaat weer aan. naar de 
Deze koude periode, die wel vaker aantreedt in juni, staat in vele contreien bekend als de schaapscheerderskou.  Het ziet ernaar uit dat het de komende week een stuk kouder wordt. Waar komt dat woord schaapscheerderskou eigenlijk vandaan? Oplossing: In de maand juni is het vaak plotseling kouder dan bijvoorbeeld in mei. Het koude weer ontstaat door een noordwestenwind over koud Noordzeewater en volgt meestal na een warmere periode. Dat klopt ook wel, want we hebben een lekkere warme periode achter de rug.  In deze tijd worden in Nederland meestal de schapen geschoren. Na al weken in een hele warme vacht te hebben rondgelopen, worden de schapen juist nú geschoren. Misschien dat ze het nu juist weer koud krijgen. Toch is dit een goede tijd voor schapenscheren. Er zijn in deze periode veel wolkenvelden en dus is de kans heel erg klein dat de  schapen direct na het scheren verbranden. Toch dus weer een voordeeltje voor deze gewatteerde jongens.

Quote

Uitgaan nu.nl

26 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching