24
Wed, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Den Haag, Evenementen, festivals - Na vijf jaar afwezigheid, keert het Thailand Grand Festival op zaterdag 13 juli in grootse stijl terug.

Het inmiddels befaamde evenement waarbij de Thaise cultuur op bijzondere wijze centraal wordt gezet, beleeft ditmaal een unieke editie, met als rode draad de viering van 420 jaar diplomatieke relaties tussen Thailand en Nederland.

Welkom bij Thailand Grand Festival

Hierbij zal het Lange Voorhout in Den Haag een dag lang het toneel zijn van verschillende muziekoptredens, een Muay Thai boxing demonstratie, een exclusieve expositie, talloze kunst, food en fashion stands én een showcase van Nederlands enige Sak Yant tatoeage-artiest. En dan kunnen er ook nog tickets naar Thailand worden gewonnen, naast talloze andere prijzen, als onderdeel van een bijzondere winactie. De organisatie belooft een mix van traditioneel en hedendaags Thailand, creatief gecombineerd met typisch Nederlandse tradities. Toegang tot het festival is gratis. 

Het Thailand Grand Festival draait al een tijdje mee. Begin jaren nul opgezet door de Thaise ambassade om de bijzondere cultuur van het land te presenteren, groeide het evenement uit tot een vaste waarde in het Haagse zomerseizoen, steevast uitlopend tot een groot feest voor steeds grotere bezoekersaantallen. De laatste editie in 2019 trok uiteindelijk 20.000 bezoekers, verspreid over twee dagen.

De covid-pandemie gooide roet in het eten, en zorgde voor een gedwongen pauze die tot vorig jaar duurde. Nu is het Thailand Grand Festival terug met haar 15e editie, en pakt het onmiddellijk groots uit; niet alleen door neer te strijken op het fraaie Lange Voorhout in Den Haag, maar ook door het jubileum te vieren van 420 jaar diplomatieke relaties tussen Thailand en Nederland.

Biggles Big Band

De warme banden tussen beide landen zullen de gehele dag worden benadrukt. Oude tradities en hedendaagse projecten vloeien in elkaar over; zo wordt een demonstratie van de eeuwenoude Muay Thai vechtsport gevolgd door een optreden van de 25-koppige Biggles Big Band, die traditionele Thaise songs in een feestelijke jazz stijl vertolkt. Daarna zorgt een DJ voor een spetterende climax met een mix van Thaise en westerse muziek.

De geschiedenis van de Thais-Nederlandse relatie is ondertussen te bezichtigen in een mooie expositie, terugblikkend op de eerste contacten tot de hedendaagse relatie. Maar deze duikt ook op in de kleinste details; lekker poffertjes eten bijvoorbeeld, maar dan in de vorm van het typisch Thaise streetfood khanom krok, of een cocktail scoren met zowel Thaise als Nederlandse ingrediënten. 

En als je goed oplet zul je de gehele dag een tuktuk in Den Haag zien rondrijden, in Thailand gemaakt door een Nederlands bedrijf, dat een elektrische variant van het beroemde Thaise vervoermiddel produceert.

Sak Yant

Over eyecatchers gesproken; het Thailand Grand Festival presenteert ook trots de enige Nederlandse artiest bedreven in Sak Yant, een wereldberoemde tatoeage-stijl uit Thailand waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterst lange naalden. De tattoos staan bekend om hun schoonheid en mystieke krachten, en zijn voor veel mensen een reden om naar Thailand af te reizen. Op het festival kom je alles te weten over de geschiedenis van Sak Yant, kun je experts spreken en de talloze ontwerpen zien en zelf uitproberen door middel van tijdelijke stickers.

Sak Yant - Wereldberoemde Thaise tatoeage-stijl

Uiteraard is ook de bekende Thaise keuken van de partij, vertegenwoordigt door talloze food stands, evenals kraampjes met kleding, kunst en kruiden. En je kunt je vergapen aan prachtige Thaise dans moves, of de betoverende muziek van de Thai Music Circle NL. 

Als klap op de vuurpijl kunnen er tijdens het festival ook grote prijzen worden gewonnen. Door middel van een loterij maak je kans op vliegtickets Amsterdam - Bangkok, Bangkok - Chiang Mai, en Bangkok - Phuket, evenals verschillende hotelovernachtingen in Amsterdam, Utrecht, Bangkok, Phuket en Khao Lak. 

Oftewel, een grootse terugkeer van het Thailand Grand Festival, dat zich deze 15e editie in een gloednieuw jasje presenteert. Het Thais-Nederlandse publiek krijgt een blik op het verleden, heden én de toekomst, maar vooral een ervaring die je voor even meeneemt naar een kleurrijke andere wereld.

Quote

Uitgaan nu.nl

24 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching