24
Wed, Jul

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Wormerveer Vrije tijd & Wandelen - Op zondag 28 en maandag 29 mei kun je met Pinksteren weer wandelen in natuurgebied het Guisveld tijdens het evenement ‘Wandelen over water’.

Al ruim 20 jaar
Staatsbosbeheer organiseert het unieke wandelevenement ‘Wandelen over water’ al sinds 1997 in het Guisveld. Slechts twee dagen per jaar mogen bezoekers op eigen gelegenheid over het speciaal gemaaide pad van ongeveer 4 kilometer, dat vanaf de achterkant van station Wormerveer te bereiken is. Tijdens de wandeling leer je van alles over de planten en de dieren die in het veenweidegebied voorkomen en kan je daadwerkelijk wandelen over water! Deelname is gratis voor alle bezoekers en honden zijn niet toegestaan.

Weer als vanouds
Op zondag 28 mei gaat het pad al om 06.00 uur open. Speciaal voor de ‘vroege vogels’ onder ons ervaar je het veld dan op het mooiste moment. Als je goed luistert kun je zelfs de roep van de zeldzame roerdomp horen. De vrijwilligers van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek staan ook weer beide dagen klaar met hun joekels van telescoopkijkers middenin het veld. Ook kan er op beide dagen weer halverwege de route waterbeestjes worden gevangen met een schepnetje in de sloot. Om 16.00 uur sluit het wandelpad.

Op maandag 29 mei is het wandelpad tussen 09.00 en 16.00 uur geopend. Neem vooral ook de kinderen mee, want er zijn allerlei activiteiten. Zo kunnen de kinderen o.a. lekker knutselen. Zet het dus in je agenda!

Vaartochten
Het is dit jaar ook mogelijk om een plekje te reserveren voor één van de vaartochten. Deze kun je voor €7,50 p.p. boeken op www.staatsbosbeheer.nl/pinksterenguisveld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. VOL is VOL. De wandeling is gratis voor alle bezoekers!

Bron: Provincie Noord-Holland

Quote

Uitgaan nu.nl

24 juli 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching