Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine, Lifestyle & Gezondheid, Natuur & Milieu - Bestrijdingsmiddelen staan volop in het nieuws: kersentelers willen hun uitzonderingspositie behouden om voor de kersenteelt verboden insecticiden te mogen spuiten, bollenboeren in NoordHolland zijn boos en zeggen dat al die verboden pesticiden die in de regio in het water gevonden worden niet uit de bollenteelt afkomstig zijn.

Intussen blijven verontrustende berichten komen over weer een ernstige bijensterfte in de afgelopen winter, de massale teruggang van zweefvliegen, insecten sterven van bespoten tuinplanten uit tuincentra, PFAS-pesticiden en de toename van lelieteelt en risico´s voor omwonenden.

Documentaires berichten over gesjoemel van onderzoeksresultaten over de risico´s van glyfosaat voor onze gezondheid. En na de stikstofcrises, kondigt zich een volgende crises aan: de doelen van de Kaderrichtlijn water (KRW) worden in 2027 met een zeer grote waarschijnlijkheid niet gehaald. En wat doet de overheid? Zij vertrouwt volledig op het beleid van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Maar, recent heeft het Europese Hof de volgende uitspraak gedaan: “De manier waarop Nederland (Ctgb) de toelating van bestrijdingsmiddelen uitvoert is in strijd met de wet”.

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden