Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Afbeelding van Tony Chen & Dorian de Rijk - NLMagazine/Amsterdam, Evenementen – Op 24 zaterdag 25 mei 2024 vindt in Amsterdam het evenement ‘24 uur West’ plaats.

Er zijn in de hele stad heel veel verschillende leuke dingen te doen van muziek, tot aan tentoonstellingen, workshops, eten, drinken, dansen en ga zo maar door. Een waar spektakel en voor ieder wat wils.

Zo kun je bijvoorbeeld ‘werken met monsters’. In dit geval zijn dat geen verschrikkelijk enge beesten of wat dan ook. De monsters betreffen hier een aantal planten waar sommige mensen heel nerveus van worden omdat ze veel schade kunnen veroorzaken.

Japanse duizendknoop

Kijk bijvoorbeeld eens naar de spannende Japanse duizendknoop die je uitnodigt voor een feestelijk ritueel bij nacht in Natuurtuin Slatuinen. Zijn monsterlijke invasieve exoten alleen maar eng of kunnen ze ook verrassen? Ga mee op monsterjacht, proef een monster-mocktail en maak samen met kunstenaars mooie dingen van je monsterlijke gedachten.

Spannende plant

De Japanse duizendknoop is een invasieve exoot. Maar is deze plant echt zo gevaarlijk? Of heeft dit 'monster' een heleboel verschillende kanten? En hoe kunnen we daarmee omgaan? Dat kun je onderzoeken tijdens de workshop Monsters, bedacht door kunstenaar Dorian de Rijk.

Laat je inspireren door professionele kunstenaars die met je meegaan op monsterjacht. Ontdek hoe andere deelnemers reageren als ze oog in oog staan met een invasieve exoot. Het belooft een magisch, monsterlijk feestje te worden!

Meer informatie

Deelnemen aan Monsters is gratis, inclusief eigen monsterportret en monster-mocktail.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en Amsterdam 750.

Praktische informatie

Kinderen zijn alleen welkom onder begeleiding van ouders of verzorgers

Deelname is op eigen risico

Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk

Aanmelden via deze link.

Onderdeel van

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching