Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

 NLMagazine Kunst & Cultuur - Haal de Hermitage Amsterdam in huis! Het museum is op dit moment tijdelijk gesloten, maar nu kun je thuis genieten van de tentoonstellingen en de verhalen van de Hermitage. Op de webpagina Hermitage Thuis vind je deze week: de filmpremière Juwelen! Schitteren aan het Russische hof, Natasja Kensmils werk in de Amsterdam Vleugel, vlogger Jip die de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders bezoekt, verhalen uit de Romanov-geschiedenis en nog veel meer. Ga er gerust even voor zitten en geniet.

Filmpremière: Juwelen schitteren aan het Russische hof
Beleef twee eeuwen glitter en glans aan het Russische hof. In deze film laat juwelenhistoricus Martijn Akkerman (bekend van Tussen Kunst en Kitsch) de mooiste en beroemdste keizerlijke juwelen van heel dichtbij zien. Hij neemt je mee naar de hoogtijdagen van de Romanovs. Een roemruchte geschiedenis met onder andere Peter de Grote, Catharina de Grote, de Nederlandse koning Willem II en koningin Anna Pavlovna en het dramatische einde van de dynastie na de Russische Revolutie in 1917. De eeuwenlange hofcultuur van Rusland, verbeeld door de mooiste juwelen.

Meer informatie
Duur van de film: 22 minuten
Ticket: €4,95. Je ontvangt direct na betaling per e-mail jouw ticket (PDF) met een exclusieve link, zodat je de film thuis kunt bekijken. 

 ‘In de ban van ridders in de Hermitage Een andere zeer bijzonder fraaie video van de Hermitage is: ‘In de ban van ridders in de Hermitage: deze tsaren waren verzot op de middeleeuwen - Thuismuseum #87’. Ga hiervoor naar

 

Wilt u meer weten over de prachtige verzameling kunstwerken van de Hermitage, ga dan naar de website https://hermitage.nl/ . Heeft u vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

De Hermitage is tijdelijk gesloten
Vanwege de op dinsdag 12 januari aangescherpte corona-maatregelen moeten alle musea de komende weken nog gesloten blijven. Zo ook de Hermitage Amsterdam. Wij vinden het bijzonder spijtig dat we u nu niet kunnen verwelkomen, maar hopen de deuren weer te kunnen openen op of rond dinsdag 9 februari 2021. Op dit moment is het tijdelijk niet mogelijk om tickets te kopen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over wanneer de kaartverkoop weer van start kan gaan.

Bezoekadres: Amstel 51, Amsterdam
Postadres: Postbus 11675, 1001 GR Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

10 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching