Politiek & Maatschappij
Typography
NL Magazine Politiek - De documentaire ‘Onderstroom’ laat zien hoe een burgerinitiatief kan leiden tot revolutionaire oplossingen. De verhouding tussen burger en overheid, de macht van het grote geld, de slinkse manieren waarop projectontwikkelaars burgers proberen in te pakken. Kortom, de democratie wordt op de proef gesteld door burgers die zelf het initiatief nemen. Deze film toont een sterk voorbeeld uit de praktijk: de windmolenproblematiek in Nederland. 

Filmer Jeroen Hoogendoorn laat zien wat er gebeurt als rondom zijn eigen dorp Pingjum het grootste windpark van Friesland moet verrijzen. Het historische polderlandschap waarin kleine dorpsgemeenschappen al eeuwen in harmonie met elkaar leven,  moet plaats bieden aan zo’n veertig tot zestig windmolens van bijna 200 meter hoog. Bij de bewoners slaat dit in als een bom. Dicht op de huid volgt Jeroen als participerend journalist een actiegroep die tegen de stroom in met een gewaagd burgerinitiatief komt. Het leven van de inwoners in Pingjum, en ver daarbuiten, verandert drastisch.

Drie jaar lang legt filmmaker Jeroen Hoogendoorn zijn hart en ziel in deze documentaire. Zijn manier van werken past uitstekend bij het thema van de documentaire; de moderne burger kan het verschil maken. Als inwoner én bewoner krijgt Jeroen de kans om een unieke vorm van participerende onderzoeksjournalistiek toe te passen. Dit resulteert in onthullende beelden van binnenuit. Hij heeft letterlijk in de achterkamertjes kunnen filmen; delicate gesprekken, hoog oplopende ruzies en emotionele ontboezemingen. Dit verhaal toont een proces dat slechts zelden inzichtelijk wordt gemaakt. Wat begon bij een zoektocht in eigen omgeving, eindigt via weifelende provinciale politiek, halsstarrige ministeries en een tweeslachtige Tweede kamer, bij een VN-tribunaal in Genève.

Onderstroom legt bloot, onderzoekt en confronteert.

 

Om Onderstroom te realiseren, wil Jeroen €20.000,- ophalen door middel van crowdfunding. De campagne loopt van 9 december 2015 tot en met 17 januari 2016. Meer informatie over dit project:www.cinecrowd.com/onderstroom.

 

CineCrowd

CineCrowd is het crowdfunding platform voor film. Op www.cinecrowd.com kunnen filmmakers hun ideeën voor films presenteren en pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kan zonder risico een bijdrage leveren en zo de realisatie mogelijk maken. 

 

 

Categorieën

NL Magazine Economie - “Hotels, restaurants en andere bedrijven in de horecasector hebben de komende jaren in totaal bijna 100.000 extra medewerkers nodig. Het totale aantal medewerkers groeit in de periode tot 2025 van 443.900 begin vorig jaar naar 540.800”, aldus het ANP.

Lees meer...

NL Magazine Economie Duurzaamheid - Als het aan de landbouwcommissie van het Europees Parlement ligt, zijn productnamen als ‘groenteburger’, ‘vegaschnitzel’ en ‘alternatief voor melk’ binnenkort verboden. ProVeg International heeft met grote verbazing gereageerd.

Lees meer...

NL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

Lees meer...

NL Magazine Entertainment - Game of Thrones begint bijna weer. Maurice, Sun en Bas doen een preview voor seizoen 8 van Game of Thrones. Ze blikken kort terug naar de afgelopen seizoenen. Maar de focus ligt vooral op het nieuwe seizoen, wat verwachten ze en wie overleven 'The Game of Thrones'.

Lees meer...

BAANTJER HET BEGIN

Foto: Martijn van Gelder

NL Magazine Entertainment - Op dinsdag 16 april presenteert het Nederlands Film Festival i.s.m. Pathé en de BankGiro Loterij de eerste editie van Hollands Nieuwste. In zes steden door het hele land waaronder Rotterdam wordt aan bezoekers de exclusieve voorpremière van BAANTJER HET BEGIN vertoond, onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees meer...

NL Magazine Cultuur - Op 20 februari 2019 bestond Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL) vijf jaar.

Lees meer...

Foto: Ronald Speijer

NLMagazine Sport – Op zondag 31 maart a.s. vervalt de exclusiviteit voor Circuit Zandvoort vanuit Formule One Management (FOM) voor de organisatie van een Formule 1 race in 2020. Indien het Zandvoort niet lukt om te tekenen, dan is Assen er klaar voor. Wat Assen betreft kan de Formule 1 altijd op de agenda in 2020, zodat alle Nederlandse racefans Max Verstappen op eigen bodem kunnen zien rijden.

Lees meer...

Het voetballeven van een balvirtuoos, Harry Walstra

NL Magazine Sport- Van kwajongen tot rolmodel en van Rotterdams straatschoffie tot wereldster. In deze biografie over Robin van Persie beschrijft auteur en voetballiefhebber Harry Walstra zijn indrukwekkende voetbalcarrière; van zijn (voetbal)jeugd in Kralingen en zijn hoogte- en dieptepunten tot zijn successen bij de grote internationale clubs. Robin van Persie is met 50 doelpunten Oranjes topscorer aller tijden.

Lees meer...

NLMagazine Sport - Kinderen, ouderen en kwetsbare doelgroepen: sport- en beweegbeleid richt zich in verhouding vaak op hen, en minder op volwassenen met wie niets bijzonders aan de hand is. Om deze ‘vergeten groep’ aan het bewegen te krijgen en te houden, stelden een aantal organisaties gezamenlijk een factsheet op. 

Lees meer...

NL Magazine Politiek- Op basis van onderzoek naar de gemeentelijke begrotingen van 2019 verwacht het CBS dat gemeenten in 2019 ongeveer € 10 miljard euro  ontvangen uit belastingheffingen, ruim 4% meer dan in 2018.

Lees meer...

NL Magazine Maatschappij - De provincie Noord-Holland start met de actie ‘Werk aan de weg? Rijd veilig’. Hiermee vraagt de provincie  aandacht voor de veiligheid van wegwerkers. Regelmatig hebben zij te maken met onveilige situaties, veroorzaakt door snelheidsovertreders.

Lees meer...

NL Magazine Politiek - Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie. Coca-Cola is hiermee dus officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft Coca Cola. Door sommigen de ‘Junkfood gigant’ genoemd, een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht. 

Lees meer...

NL Magazine Opleiding - Wie wordt dé mbo debatkampioen van 2019? Op vrijdag 15 februari strijden de beste sprekers uit heel Nederland in Amersfoort om deze felbegeerde titel. Samen met 25 debatteams uit het hele land komen de debaters van het ROC Mondriaan Marketing en Communicatie uit Den Haag in actie.

Lees meer...

Wetenschap, bedrijfsleven en overheid bundelen krachten om unieke positie quantumtechnologie in Nederland te verkennen

NL Magazine Wetenschap -  De top van de Nederlandse quantumtechnologie kwam op 31 oktober samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en overheid om de maatschappelijke en economische kansen van quantumtechnologie te bespreken. Nederland heeft een unieke positie als het gaat om quantumtechnologie, met name met het toonaangevende onderzoekscentrum QuTech in Delft.

Lees meer...

NL Magazine Techniek - Sinds General Motors zich heeft gecommitteerd aan een volledig elektrische toekomst, ontwikkelt de fabrikant revolutionaire, flexibele elektrificatietechnologieën die verder gaan dan traditioneel vervoer en consumenten de vrijheid in mobiliteit bieden die bij hen past. Vandaag maakt het team van GM één van die dromen tot werkelijkheid met de onthulling van twee innovatieve, geïntegreerde en connected e-bikes – een inklapbare en een compacte – die beide nog merkloos zijn.

Lees meer...

NL Magazine Sport – ‘Red Bull, stop met je schaamteloze marketing gericht op jongeren en sport!’ Deze oproep deed Foodwatch enige tijd geleden aan het Red Bull raceteam van Max Verstappen. “Red Bull is alle schaamte voorbij en promoot haar drankje waar deze de meeste schade kan aanrichten, namelijk onder jongeren en tijdens sport”, aldus Foodwatch.

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle  – Na de door Foodwatch aan de ‘Reclame Code Commissie’ gerapporteerde klacht dat de vanillevla Optimel van Friesland Campina geen vanille bevat, heeft deze commissie besloten dat de reclame-uitingen voor dit product misleidend zijn en daarmee in strijd met de wet.

Lees meer...

Column Jos de Jong - Paul Blokhuis is staatssecretaris van Volksgezondheid en is eigenlijk ten einde raad over de discussie over de ‘Heilige Vaccinatie-graal’. Een heilige beker, die aanbeden wordt door velen, die kennelijk precies weten waarom vaccins en vaccinatiepolitiek goed zijn voor iedereen.

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee - ‘Is het nog wel van deze tijd om met z’n allen achter een bal aan te hollen?’ is een vraag die mij met enige regelmaat wordt gesteld. Zo stuurde een goede relatie een e-mail met een quote van het platform ‘Omdenken’. Hij wilde het me niet onthouden:

Lees meer...

Column Bernard Klaassen - Autorijden, ik houd ervan. Zo’n 50.000 kilometers per jaar haal ik wel en ik geniet van bijna elk moment. Let wel, het rijden zelf vind ik prachtig. De files tellen niet mee en de auto als vehikel interesseert me vrij weinig. Dat blik op wielen betekent simpelweg vrijheid. Ik kies. Links of rechts, snel of langzaam.

Lees meer...

NLMagazine  Reizen - Zeven ongelooflijk fraaie Schotse steden om te bezoeken.

In Schotland is genoeg te zien en te doen; fascinerende historische locaties, intrigerende culturele attracties en evenementen, geweldige keuzemogelijkheden wat betreft shoppen en veel, heel veel heerlijke dingen om te eten en drinken. Nooit ver weg van het prachtige Schotse buitenleven liggen imposante steden die je als bezoeker aan Schotland ongetwijfeld moet zien.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Amsterdammer Elroy Thümmler, de man die het Hongaarse Sziget Festival op de kaart zette in Nederland en Vlaanderen, komt deze zomer met een festival op een wel heel bijzondere locatie: het dorpje Bedepuszta, dat Thümmler zelf heeft opgekocht en gerenoveerd.

Lees meer...

NL Magazine Reizen Vakanties - Even wat tips van de douane als u spullen mee naar huis neemt van uw vakantie.

Lees meer...

Mediamarkt

Drogisterij

 • XLS Medical Vetbinder 1 Maand Kuur Afslankpillen 180tabl

  RSS productfeed Apr 21, 2019 | 07:09 am

  XLS Medical Vetbinder 1 Maand Kuur Afslankpillen 180tabl - Bindt tot 28% vetinname- Vermindert de eetlust- Goed voor de stoelgang- Met vitamines A, D, E- Wetenschappelijk bewezen- Natuurlijke ingrediëntenMet XL-S Medical kan je tot 3x meer gewicht verliezen dan alleen met beter eten en meer bewegen. De werking[…]

  Read more...
 • Pharma Nord Bio-T Afslankpillen 150caps

  RSS productfeed Apr 21, 2019 | 07:09 am

  Pharma Nord Bio-T Afslankpillen 150caps Bio-T: CLA en groene thee extract – voor een verhoogde vetverbranding•    Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen•    Bio-T van Pharma Nord ondersteunt de verbranding van vet in het lichaam. Voor het behoud van een[…]

  Read more...
 • Yacon Pure Slim Afslankpillen 60caps

  RSS productfeed Apr 21, 2019 | 07:09 am

  Yacon Pure Slim Afslankpillen 60caps De Yacon plant uit Zuid-Amerika wordt al heel lang gebruikt voor zijn zoete smaak en gezonde eigenschappen die de stofwisseling stimuleren en u meer energie geven. Als onderdeel van een dieet kan Yacon Pure Slim u helpen bij het afslanken.EUR[…]

  Read more...
 • Acai Ultra Lean Afslankpillen 60caps

  RSS productfeed Apr 21, 2019 | 07:09 am

  Acai Ultra Lean Afslankpillen 60caps Acai Ultra Lean is een natuurlijk supplement gemaakt van de Acai bes, een nutritioneel superfood uit het Amazone regenwoud in Brazilië. Bestudeerd door voedingsdeskundigen al tientallen jaren, is de açai-bes is gevonden om vermoeidheid te bestrijden door het ondersteunen van[…]

  Read more...
 • Brise Discreet Lavendel Navulling Per stuk

  RSS productfeed Apr 21, 2019 | 07:09 am

  Brise Discreet Lavendel Navulling Per stuk Laat je huiskamer heerlijk ruiken met de Glade by Brise Discreet Lavendel & Jasmijn Luchtverfrisser Navulling. Deze navulling verspreidt de heerlijke geur van bloemen door je huis. Verwijdert slechte geuren + verfrist tot 60 dagen* *Wanneer deze wordt gebruikt in[…]

  Read more...