Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Health care, Lifestyle & Gezondheid - Reeds vele jaren weten we dat patiënten van andere culturen binnen de gezondheidszorg een achterstand hebben in bijvoorbeeld de informatie de zij krijgen over hun aandoening of ziekte.

Dat is echter geen onwil van de behandelaars en verpleegkundigen; veeleer dient zich hierbij het feit aan dat de taalbarrière weliswaar voor de dagelijkse gang van zaken in het leven tussen mensen goeddeels geslecht is, maar dat de cultuur zijn diepe sporen nalaat in de communicatie tussen mensen. Binnen de ziekenhuizen is dit altijd een punt van zorg waar dan ook terecht veel aandacht naar uitgaat. Binnen gezondheidszorgsectoren waar de uitwisseling tussen hulpverlening en patiënt intensief is speelt dit gegeven uiteraard veel ernstiger. Immers, als het gaat om revalidatie, speelt het gegeven van taal en cultuur nog vele malen meer dan bij een ziekenhuis waar je meestal nog dezelfde dag weer thuis bent.


Intercare Revalidatie professionals
 
Revalidatietherapie kan niet goed tot succes komen als er geen duidelijke communicatie is met bijhorende kennis van de cultuur tijdens de revalidatiebehandeling. Naast het belang van de cliënt om adequaat aan herstel te kunnen werken, spelen de belangen van werkgevers, UWV, gemeenten en schadeverzekeraars. Waar dit herstel ook voor slachtoffers van bijvoorbeeld verkeersongevallen redelijkerwijs binnen bereik moet liggen is er binnen Intercare voor deze bijzondere groep adequate hulp voorhanden. Voor een groep enthousiaste mensen uit de wereld van multiculturele gezondheidszorg een reden te meer om het initiatief te nemen tot Intercare Revalidatie. Met een netwerk van professionals bieden wij die cliënten revalidatietrajecten aan om te helpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Deze professionals zijn gespecialiseerd in interculturele revalidatietrajecten voor cliënten bij wie een andere culturele achtergrond of een andere moedertaal een rol kan spelen. Intercare Revalidatie ondersteunt cliënten met een (complexe) zorgvraag, die extra aandacht behoeft vanwege een mogelijke taalbarrière. Wanneer men moeite heeft om de gezondheidsklachten duidelijk kenbaar te maken bij arts of zorgverlener, kan Intercare Revalidatie verder helpen. Deze zorgverleners spreken de taal en begrijpen de specifieke culturele achtergrond. Dit maakt dat de zorgvraag direct bij de start goed begrepen wordt en er een maatwerk zorgplan kan worden opgesteld dat past bij de aanwezige culturele gebruiken.


Financiering 
Wat betreft financiering van deze eigentijdse zorg, kan Intercare Revalidatie op basis van haar kennis van gezondheidszorgfinanciering stellen, dat het in de rede ligt dat de dienstverlening van Intercare Revalidatie volledig wordt vergoed door verzekeraars op het gebied van arbeidsongeschiktheid, verzuim en letselschade. Intercare Revalidatie heeft de bedoeling landelijke dekking te krijgen en is nu reeds gevestigd in de grote steden van Nederland; regionale invulling vindt binnen afzienbare tijd plaats.  

Meer informatie
Indien u informatie wilt over Intercare Revalidatie, raadpleeg dan www.inter-care.nl, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch op nummer: 088 808 78 08


Huib Brouwer de Koning

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden

Body & Fit