Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Huisarts Rob Elens claimt dat hij van de tien coronapatiënten in zijn praktijk er tien heeft genezen met een combinatie van hydroxychloroquine (HCQ), zink en azytromycine.

Hij kwam op het idee deze middelen voor te schrijven door het grote succes dat de Amerikaanse artsen Vladimir Zedenko en Anthony Cardillo zouden hebben geboekt met deze geneesmethode.


Het antimalariamiddel HCQ kreeg grote bekendheid toen de Amerikaanse president Donald Trump het preventief zei te gebruiken tegen corona. In Nederland mogen artsen HCQ niet voorschrijven aan coronapatiënten. Elens moest op last van de Inspectie voor Gezondheidszorg de behandeling staken.

In veel andere landen, waaronder Rusland, Turkije, India en Zuid-Korea wordt het middel wel toegediend in de eerstelijnszorg. HCQ werkt niet zonder zink. HCQ is het hulpmiddel dat zink nodig heeft om tot de cel door te dringen om daar het replicatieproces van het virus stil te leggen. Azytromycine is een antibioticum dat tegen luchtweginfecties wordt gebruikt. Het middel kan voorkomen dat de longen van coronapatiënten beschadigd raken en dat ze kunstmatig beademd moeten worden. Via de website van Elens kan een petitie getekend worden die de overheid oproept de behandeling toe te staan van coronapatiënten met HCQ en zink.
Voor meer informatie ga naar https://zelfzorgcovid19.nl/petitie/

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

22 oktober 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen