Reizen & Vakanties
Typography

NL Magazine Reizen - Amsterdammer Elroy Thümmler, de man die het Hongaarse Sziget Festival op de kaart zette in Nederland en Vlaanderen, komt deze zomer met een festival op een wel heel bijzondere locatie: het dorpje Bedepuszta, dat Thümmler zelf heeft opgekocht en gerenoveerd.

Bij The Great Yonder krijgen artiesten ‘carte blanche’ in de muziek die ze willen maken en kunnen gasten optimaal genieten van natuur en ruimte. Een oprecht feest zonder sponsors en een maximum van 300 bezoekers, met optredens van onder andere Jungle By Night en Jam de la Creme, lezingen van inspirerende sprekers, qi gong- en yogaklassen en meer. The Great Yonder vindt plaats vlak na Sziget, van 15-18 augustus, op een uur rijden vanaf Boedapest.

Een festival zonder hekken, voor bezoekers én artiesten 
Na jarenlange ervaring in de festivalbranche had Thümmler één duidelijke wens: “Mijn eigen festival moet niet alleen een feestje zijn voor bezoekers, maar ook voor de artiesten”. Bij The Great Yonder bevindt iedereen zich onder elkaar en komen muzikanten van diverse bands en stromingen samen om muziek te maken waar en wanneer het hen uitkomt; op het podium, op een heuveltop of onder een perenboom.

Jungle by Night 
Op de openingsdag treedt onder meer de negenkoppige Nederlandse band Jungle By Night op, bekend van hun opzwepende muziek met roots in afrobeat, krautrock, jazz en dance. Onder de naam Jam de la Creme zal daarnaast iedere avond een wisselend collectief topmuzikanten op het podium staan. Verder is er veel aandacht voor sprekers en literatuur, qi gong, yoga, wandelen, meditatie, goed eten en de beste Hongaarse wijnen en bieren

 Rondreizen door Seychellen | FOX.nl

Beyond The Great Yonder 
The Great Yonder vindt plaats in Bedepuszta, een gerenoveerd, leegstaand dorpje aan een doodlopende weg in een uitgestrekte vallei, waar je uren door bossen en velden kan lopen zonder enige bebouwing te zien of mensen tegen te komen. Toch is Bedepuszta meer dan een idyllisch plekje, het is ook een ecologisch en cultureel project, waarvan The Great Yonder de aftrap is. 
 
Het Bedepuszta Project: circulair cultuurdorp met een minimale footprint 
Elroy Thümmler, de man achter de internationale promotie van Sziget, is in 2011 begonnen met het opkopen en renoveren van Bedepuszta. Geïnspireerd door de 19e eeuwse ‘Lebensreform’ (back-to-nature) beweging probeert hij van Bedepuszta een soort ideale miniwereld te maken: een circulair dorp met een minimale footprint, waar zowel vakantiegangers als professionals terecht kunnen voor rust, ruimte en inspiratie.

Qua groene ambities wordt er in Bedepuszta gewerkt aan waterzuivering, energieopwekking, afvalverwerking, biodiversiteit en voedselproductie. Ook moet het dorp een culturele hotspot midden in de natuur worden, waar beeldende kunstenaars, schrijvers, muzikanten, onderzoekers en developers welkom zijn zolang de natuur de inspiratiebron is.

Tickets en meer info 
The Great Yonder wordt bewust kleinschalig gehouden. Daarom is het aantal tickets gelimiteerd tot 300. De verkoop start op donderdag 28 maart om 12:00 uur. Tickets zijn inclusief 4 dagen programma (15-18 augustus) en 7 dagen camping (15-21 augustus) en kosten 250 euro. Daarnaast zijn er huizen en glampingopties te huur. Bekijk de website van The Great Yonder voor meer info.

Categorieën

NL Magazine Eoconomie & Duurzaamheid - “Kies in plaats daarvan voor een duurzaam herstel van de samenleving. Economische steun moet ten goede komen aan mens èn milieu.” Dat zegt Donald Pols, directeur van Milieudefensie.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Entertainment – De introductie van het allereerste videospelletje in 1958, Tennis for Two, werd gezien als een ware sensatie. Sindsdien is deze sector, dankzij allerlei technologische innovaties, uitgegroeid tot een heuse industrie met een omvang van meer dan $ 120 miljard.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Maatschappij – De allereerste beoefenaars van sport in competitieverband (o.a. voetbal en honkbal) deden dat vooral voor het plezier. Geld speelde hoegenaamd geen rol van betekenis, behalve dat er af en toe gegokt werd.

Lees meer...

NLMagazine Natuur - Na wat barre maanden met veel regen en de nu barre tijden die ons te wachten staan met dat ellendige virus, zijn er toch ook weer wat lichtpuntjes. Zo gaat de zon de komende tijd lekker schijnen. De wind draait naar het zuiden en wordt het met 19-20 graden misschien zelfs wel korte-broeken-weer.

Lees meer...

NL Magazine Cultuur/Hobby - Ook het bestuur van de MTVC heeft helaas moeten besluiten alle Toonder activiteiten tot 1 juni af- of uit te stellen en wenst iedereen veel sterkte en gezondheid toe in de komende maanden. Hartstikke jammer natuurlijk dat veel activiteiten niet door kunnen gaan. Mocht er nieuws zijn over nieuwe data, dan kunt u het beste even de website raadplegen. Als een activiteit wèl doorgang vindt, dan is een en ander online te volgen.

Lees meer...

NL Magazine Uitgaan - Het grootste erotische lifestyle evenement van Europa is terug! Met meer acts, meer attracties, meer erotiek en meer spanning dan ooit! Van 29 oktober tot en met 1 november beleef je de eerste XXL editie van de KamaSutrA beurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer...

NLMagazine Sport - Jan Dirk van der Zee, directeur-bestuurder Amateurvoetbal, heeft  helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities* dit seizoen niet meer worden hervat. Het coronavirus is de grote boosdoener die de competitie verder onmogelijk maakt.

Lees meer...

NLMagazine Sport - Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams.

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal

Lees meer...

NLMagazine Pas sinds kort gaan de ontwikkelingen op het gebied van spraaktechnologie razendsnel. Het gebruik hiervan neemt steeds meer toe. Er zijn al veel gegevens te vinden over het gebruik van spraaktechnologie in de Verenigde Staten, maar De Reputatiefabriek was benieuwd naar het gebruik in Nederland en startte een onderzoek.

Lees meer...

NLMagazine Politiek - De VVD kan sinds het begin van de coronacrisis rekenen op flink meer steun. Crisismanager Rutte boezemt vertrouwen in bij het Nederlandse publiek en dat doet de zetelpeiling goed voor de VVD. De VVD zou er momenteel 8 zetels bijkrijgen in de Tweede Kamer, zetels die ten koste gaan van het Forum voor Democratie (verlies 5 zetels) en de PVV (verlies 3 zetels).

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij & Gezondheid – Zolang we nog moeten wachten op een werkend vaccin tegen het Corona virus, is het belangrijkste wapen in onze strijd om verdere verspreiding te voorkomen elkaar zoveel als mogelijk te mijden, ook wel ‘social distancing’ genoemd. De simpele reden is, dat infectieziekten zich verspreiden wanneer iemand niest, hoest of wanneer een oppervlak wordt aangeraakt waarop het virus zich bevindt; vandaar dus het advies om zeer regelmatig je handen te wassen.

Lees meer...

NL Magazine Onderwijs - Vanaf donderdag 16 april, 21.00 uur besteedt de VPRO aandacht aan het de beleving om anno 2020 leraar te zijn. In de zesdelige documentaireserie 100 dagen voor de klas gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul aan de slag op een middelbare school in Lelystad. Een enerverend avontuur van twee beginnende docenten vol emotionele ups en downs.

Lees meer...

Bericht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
NL Magazine Onderwijs/Cultuur/Wetenschap – Onlangs stelden ministers Van Engelshoven en Slob een aantal nieuwe maatregelen in verband met het onderwijs en het zich om ons heen uitstrekkende coronavirus.

Lees meer...

Column French Paulitz

NL Magazine Techniek Wetenschap - In het voorjaar van 2019 zat ik in een taxi op weg naar een conferentie in Tallin waar startups en investeerders werden samengebracht en tientallen sprekers uit de hele wereld hun visie zouden gaan delen over technologieën zoals bijvoorbeeld Kunstmatige Intelligentie.

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle - Wist je dat het voor je gezondheid goed is om af een toe een middagdutje te doen? Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten blijkt uit een Zwitsers onderzoek van het tijdschrift Heart. Toch moet je niet te pas en te onpas gaan slapen, want dat is net zoals een te zware laptoptas heren niet goed!

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle - Wie last heeft van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting krijgt vaak last van een burn-out. Maar wist je dat het omgekeerde ook kan? Door verveling, weinig uitdaging en desinteresse kan je in een bore-out belanden. Wat is dat precies? En wat kan je ertegen doen? 

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid/Lifestyle – Van 27 januari tot en met 1 februari vindt de Nationale e-healthweek plaats, een week waarin het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg centraal staat. De week is een initiatief van het ‘Platform voor de Informatiesamenleving’ (ECP), het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland en Health Holland. Gedurende deze week laten (thuiszorg)instellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere organisaties zien wat e-health is en hoe het werkt.

Lees meer...

We staan op het parkeerterrein van de begraafplaats. We staan recht tegenover elkaar.
Zij hangt mijn stropdas recht en ik veeg haar tranen opzij.

Lees meer...

NL Magazine column/gedicht - Het is maandagmorgen. Mijn moeder en ik zitten aan de ontbijttafel. Ik moet straks weer naar school een leraar voor de gek houden en zij gaat alle dingen doen die we thuis onterecht van haar verwachten. Het mooiste aan een moeder is dat haar liefde onvoorwaardelijk is. Ze is de dokter als je ziek bent. Ze is het gratis advies als je het echt even niet meer weet.

Lees meer...

NLMagazine Column Bernard Klaassen

M’n mond wordt kurkdroog. Ik kijk dwars door de arts tegenover me heen. Ze zegt iets, maar ik registreer het niet. Haar stem is veranderd in een monotoon gezoem. De kamer vervaagt en het geluid gaat over in hysterisch gekrijs. Kleuren en beelden vermengen zich. En dan plotseling is er licht, … stilte. Ik zit rechtop in bed. Mijn haar is drijfnat. Versuft kijk ik voor me uit. Het is de derde keer in een paar weken dat ik diezelfde droom droom.

Lees meer...

NL Magazine Reizen & vakanties - Corendon heeft vandaag besloten om al haar vakanties met vertrek tot 1 juni 2020 te annuleren. Dit besluit is het gevolg van het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid, waarbij niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig worden afgeraden.

Lees meer...

Pieter Elbers President-Directeur KLM informeert klanten KLM
NL Magazine Reizen & vakanties – Het is de KLM veel waard dat hun klanten veilig, comfortabel en verantwoord naar uw bestemming gevlogen kunnen worden.

Lees meer...

NLMagazine  Reizen - Zeven ongelooflijk fraaie Schotse steden om te bezoeken.

In Schotland is genoeg te zien en te doen; fascinerende historische locaties, intrigerende culturele attracties en evenementen, geweldige keuzemogelijkheden wat betreft shoppen en veel, heel veel heerlijke dingen om te eten en drinken. Nooit ver weg van het prachtige Schotse buitenleven liggen imposante steden die je als bezoeker aan Schotland ongetwijfeld moet zien.

Lees meer...

e-Matching

Grote steden NL

 • SoloRide: fiets voor een vaccin tegen corona

  010 nieuws Apr 6, 2020 | 01:49 am

  SoloRide: fiets voor een vaccin tegen corona Published in: Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid010 Rotterdam Lifestyle/Gezondheid - Vele fietsevenementen zijn of worden afgelast, maar individueel fietsen mag binnen de gestelde maatregelen van het RIVM nog wel. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers[…]

  Read more...
 • Eventcare presenteert De Quarantainer

  020 nieuws Apr 6, 2020 | 01:45 am

  Eventcare presenteert De Quarantainer Published in: Politiek & MaatschappijVerbinding zonder fysiek contact020 Amsterdam Maatschappij/Cultuur/Evenementen - Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer, een mobiele ontmoetingsplek voor risicogroepen en hun dierbaren, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt.

  Read more...
 • Isabelle Diks wordt wethouder in Groningen

  050 nieuws Apr 2, 2020 | 02:45 am

  Isabelle Diks wordt wethouder in Groningen Published in: Politiek & Maatschappij050 Groningen Politiek - Na ruim drie jaar neemt Kamerlid Isabelle Diks afscheid van de Tweede Kamer om loco-burgemeester en wethouder te worden in Groningen, de zesde stad van het land. De Groningse GroenLinksfractie heeft een[…]

  Read more...
 • Afgelasting Innovatiefestival

  023 magazine Apr 2, 2020 | 02:11 am

  Afgelasting Innovatiefestival Published in: Politiek & Maatschappij023 Haarlem Maatschappij/Economie/Duurzaamheid – Dood- emn doodzonde natuurlijk, maar net als zovele verdraaid interesante bijeenkomstn,

  Read more...
 • Markt in Heemstede in aangepaste vorm

  023 magazine Apr 2, 2020 | 02:03 am

  Markt in Heemstede in aangepaste vorm Published in: Economie & Duurzaamheid & Educatie023 Heemstede Economie – Vorige week liet de gemeente weten dat de markt op 25 maart niet zou doorgaan. Na ongetwijfeld ruggespraak met de marktcommissie, diverse betrokkenen en natuurlijk ook de lokale Heemsteedse bevolking,[…]

  Read more...
 • MuseumTV opent digitale deuren en haalt login van site

  023 magazine Apr 2, 2020 | 02:00 am

  MuseumTV opent digitale deuren en haalt login van site Published in: Cultuur & Uitgaan023 Haarlem Kunst/Cultuur - Terwijl museumdeuren momenteel door de coronacrisis gesloten blijven voor het grote publiek zijn Nederlanders tegelijkertijd aan huis gekluisterd en gaan massaal op zoek naar online vermaak. Om die twee zaken zo snel[…]

  Read more...
 • Brief David Moolenburgh, burgemeester van Zandvoort

  023 magazine Apr 2, 2020 | 01:53 am

  Brief David Moolenburgh, burgemeester van Zandvoort Published in: Politiek & Maatschappij023 Zandvoort Maatschappij/Politiek/Lifestyle – Mede omdat de coronacrisis voortduurt en het einde nog niet in zicht lijkt, stuurde de Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh een open brief gestuurd voor alle inwoners van de badplaats, spreekt zijn steun[…]

  Read more...
 • Wat is een SIM-only deal?

  010 nieuws Mar 30, 2020 | 14:16 pm

  Wat is een SIM-only deal? Published in: Economie & Duurzaamheid & Educatie010 Rotterdam Economie - Een Sim only deal is een contract met minuten, sms-berichten en data - net als een gewoon gsm-contract. Het belangrijkste verschil is dat je alleen de simkaart betaalt. Je mag[…]

  Read more...