Politiek & Maatschappij
Typography

Waag - NLMagazine Maatschappij - Bijna alles wat we op sociale media zien, wordt aanbevolen door een algoritme. Veel van wat we leuk vinden en de keuzes die we op basis daarvan maken, is een gevolg van wat ons wordt aangereikt in onze filterbubbels. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we worden “getemd” door algoritmes. Maar wat als we ze kunnen terug temmen? 

Over de kunstenaar
Tomo Kihara (JP/NL) werkt als artist, designer en developer op het snijvlak van spel, technologie en maatschappij. Hij ontwerpt kritisch en interactief speelgoed dat altijd een nieuw perspectief biedt in complexe socio-technische problemen. Kihara heeft een MSc in interaction design van de TU Delft en werkte eerder met Waag, IDEO en Mozilla Foundation aan ontwerp-projecten. Zijn werk is tentoongesteld op plekken als het Red Dot Design Museum in Xiamen en het Victoria & Albert Museum in Londen. tomokihara.com

Artsformation
Deze workshop is onderdeel van Artsformation, een Europees project waarin we de rol van de kunsten onderzoeken in de digitale samenleving. Hoe kan kunst helpen maatschappelijke uitdagingen te vertalen naar mogelijkheden voor iedereen? Hoe kunnen we zorgen dat iedereen mee kan in deze ‘vierde industriële revolutie’? En hoe vertalen we de opgedane artistieke kennis en expertise om beleid en de toekomst vorm te geven?
artsformation.eu


Fo
to: 📷 ©Tomo Kihara & Lale Welker (©)

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement no. 870726.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching