Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij - In zijn recent verschenen boek Yiddish Writers in Weimar Berlinonderzoekt Marc Caplan de wederzijdse ontmoeting tussen Oost-Europese Joden en de Duitse cultuur in de nadagen van de Eerste Wereldoorlog.

Door te focussen op een kleine groep avantgardistische Jiddische schrijvers – Dovid Bergelson, Der Nister en Moyshe Kulbak – die in het Berlijn van de Weimarrepubliek werkzaam waren, onderzoekt Caplan hoe deze schrijvers centraal kwamen te staan in de modernistische esthetiek. Door te concentreren op het karakter van de in Weimar-Duitsland geproduceerde Jiddische literatuur, biedt Caplan niet alleen een nieuwe zienswijze op de opbouw van artistieke creatie, maar ook een nieuw begrip van de politieke resonanties die eruit voortvloeien. Yiddish Writers in Weimar Berlin toont hoe de Jiddische literatuur deelnam aan de cultuur van het modernisme tijdens het Weimar-tijdperk, hoe Jiddische schrijvers actief waren in de literaire wereld van toen, en hoe Duitstalige Joden beschrijvingen van Jiddisch-sprekende Joden lazen om de emotionele complexiteit van wat deze laatsten hadden weten te creëren te ontsluieren, zelfs te midden van hun verwarring en ambivalentie in Duitsland.

Meer informatie

  1. Gelieve uw deelname aan deze lezing vóór 11 maart per e-mail te willen bevestigen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt vervolgens de weblink.
  2. Online lezing in het Engels.
  3. U bent van harte uitgenodigd op de eerstvolgende online lezing
    van het Instituut voor Joodse Studies (Universiteit Antwerpen)
  4. Donderdag 11 maart 2021 om 20.00 uur CET
  5. Website: uantwerpen.be/ijs
  6. Facebook: facebook.com/instituteofjewishstudies

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching