Opleiding & Wetenschap/Techniek
Typography

NLMagazine Onderwijs & Wetenschappen – Aan de Universiteit Leiden kan men ‘Kunstmatige Intelligentie ‘(Artificial Intelligence – AI) studeren, een studie die ook een steeds grotere rol speelt binnen andere opleidingen.

Van zelfrijdende auto’s tot innovatieve medicijnontwikkeling, kunstmatige intelligentie (AI) gaat ons leven op uiteenlopende manieren fundamenteel veranderen. Onze computerwetenschappers bestuderen de technologie op een diep en fundamenteel niveau. Maar we zoeken ook naar medische toepassingen en antwoorden op nieuwe vraagstukken rond bijvoorbeeld aansprakelijkheid en privacy. Onze wetenschappers uit alle disciplines werken met elkaar én met de academische partners van de TU Delft en de Erasmus Universiteit, bedrijfsleven en overheden nauw samen.

Aan de Leidse Universiteit kan men natuurlijk een bachelor en master Artificial Intelligence volgen. Maar ook de minor Data science is voor iedere student toegankelijk. Kunstmatige intelligentie is een belangrijk onderdeel van die minor. Zo zijn er de opleidingen Security Studies en onder psychologie het vak Artificial Intelligence and Neurocognition.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het studeren van deze steeds belangrijker wordende studie, raadpleeg dan https://www.universiteitleiden.nl/artificial-intelligence

Quote

Tech nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue