Opleiding & Wetenschap/Techniek
Typography

NL Magazine Wetenschap & Techniek – Ontwikkelaar van innovatief fietshandvat NaviGrips, start Indiegogo-campagne om productie te starten en het verkeer veiliger te maken.

In de loop der jaren is er slechts één apparaat geweest dat net zo populair werd als de fiets: de smartphone. En daarmee begonnen ook de problemen. In 2017 stierven er meer dan 200 fietsers in het verkeer. De meeste slachtoffers hadden hun telefoon gebruikt vlak voor het ongeluk! De Nederlandse regering nam maatregelen en verbood het gebruik van smartphones (en andere elektronica) op fietsen per 1 juli 2019. Heel terecht natuurlijk, maar het laat fietsers ook achter met een paar frustrerende dilemma’s: hoe vind ik mijn weg in onbekend terrein, zonder telkens te hoeven afstappen? En door mijn muziek scrollen, hoe doe ik dat?

 

NaviGrips en veiligheid in het verkeer
NaviGrips zijn slimme handvatten voor op je fietsstuur. Thomas Trouwen, CEO & Founder: “Deze handvatten leiden je moeiteloos door het verkeer op een natuurlijke, vanzelfsprekende manier en geven trilsignalen af. Als het linker handvat trilt, dan weet je dat je linksaf moet slaan. Trilt het rechter handvat, dan ga je dus naar rechts. De handvatten communiceren met de NaviGrips app op je smartphone en maken gebruik van je favoriete routeplanner (Google Maps, Sygic, TomTom, Waze, et cetera)”.

Navigrips biedt ook nog andere mogelijkheden. Lichtjes op het handvat beginnen te knipperen als je je fiets zoekt met FindMyBike (diefstalpreventie) en je kunt lekker grasduinen door je lievelingsmuziek zonder je smartphone aan te raken.

Onlangs startte de eerste Indiegogo-campagne van NaviGrips. Met het geld dat wordt opgehaald wil het bedrijf starten met de productie van de NaviGrips met de perfecte intentie om het verkeer in Nederland een stukje veiliger te maken.

Wil je meer informatie? Raadpleeg dan https://www.indiegogo.com/projects/navigrips-get-a-grip-on-your-trip/x/23852878#/

 

Quote

Tech nu.nl

22 oktober 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue

Kranten ad

Aanbevolen artikelen