Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Economie & Duurzaamheid -- Met de auto op pad door Nederland is ontzettend leuk! Nederland kent tal van fraaie steden en natuurgebieden, die door veel mensen nog niet allemaal bezocht zijn.

Nederlanders hebben de neiging om in de zomermaanden direct naar het buitenland te vertrekken. Zonde, want ook ons eigen land heeft veel te bieden! Kijk voor vertrek je autoverzekering nog eens na.

Welke schade dekt je autoverzekering precies? Hoe zit het bijvoorbeeld met vandalisme, wanneer je de auto op een openbare parkeerplaats parkeert bij een natuurgebied? Je autoverzekering vergelijken kan ook interessant zijn om maandelijks goedkoper uit te zijn. Zo houd je meer geld over voor volgende activiteiten in eigen land!

Verschillende tools om verzekeringen te vergelijken

Net zoals je veel informatie over de verschillende Nederlandse regio’s op internet vindt, biedt het internet tal van websites waar je autoverzekeringen kunt vergelijken. Autoverzekering.nl is er een voorbeeld van. Op basis van de ingevoerde gegevens vertelt deze website je al snel welke autoverzekering het beste bij je auto past. Bij een goedkope, oude auto kan een WA-verzekering voldoende zijn. Mocht de auto na een ongeluk niet meer te gebruiken zijn, dan koop je met de besparing die de WA-verzekering je opgeleverd heeft een nieuw model. Bij een duurdere occasion of een geheel nieuwe auto ligt dit anders. De besparing die een WA-verzekering je oplevert weegt niet op tegen de kosten van een nieuwe auto.

WA-verzekering met beperkt casco of allrisk autoverzekering

Bij een duurdere auto is een WA-verzekering met beperkt casco of een allrisk autoverzekering de beste optie. Een allrisk autoverzekering dekt naast de schade aan andermans voertuig, ook schade aan je eigen auto bij een ongeluk. Daarnaast wordt schade door vandalisme of bijvoorbeeld ruige weersomstandigheden gedekt. De dekking van een WA-verzekering met beperkt casco is iets minder uitgebreid. Het gaat hierbij slechts om schade aan je eigen voertuig bij een ongeluk en die van anderen. Tegelijkertijd kan dit type autoverzekering voldoende zijn, wanneer de auto voornamelijk op eigen terrein geparkeerd wordt.

Aanvullende verzekeringen bij een auto

Je kunt een WA-verzekering voor een auto combineren met verschillende aanvullende verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering, welke inzittenden beschermt als zij bijvoorbeeld onverhoopt invalide raken bij een heftig ongeluk. Ook een rechtsbijstandsverzekering voor het verkeer kan een optie zijn. Je kunt in conflict raken na een gevaarlijke verkeerssituaties. Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische hulp in dergelijke gevallen.

Fotografie: Jacob Jolibois via Unsplash.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

28 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue