Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid – ‘The Next Women’ start op 16 juni 2021 met de eerste Nederlandse cursus om vrouwen op te leiden tot investeerders. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwelijke ondernemers aanzienlijk minder kans hebben om passende investeerders te vinden voor hun onderneming, terwijl vrouwen wel een derde van het wereldwijd vermogen beheren. The Next Women wil deze twee groepen bij elkaar brengen om zo de kansen van vrouwelijke ondernemers op investeerdersgebied te vergroten.

The Next Women is een internationale beweging van ambitieuze vrouwen en hun bedrijven die andere vrouwen ondersteunen met groeiprogramma’s, netwerk en funding. De missie van The Next Women is bijdragen aan een inclusief ecosysteem van vrouwelijke ondernemers, rolmodellen, deskundigen en investeerders. Daarom organiseert The Next Women al twaalf jaar uiteenlopende programma’s voor vrouwen.

Cursus investeren
The Next Women heeft afgelopen maanden een pilot uitgevoerd van de cursus voor en door vrouwelijke investeerders. Na de succesvolle afronding is besloten de eerste investeringscursus ook daadwerkelijk te starten. Directeur Rixt Herklots van The Next Women wil ondernemers ondersteunen in hun ontwikkeling en groei door het koppelen van vrouwelijke investeerders en founders die zoeken naar investeerders. “In de afgelopen jaren hebben we meer dan 2.500 bedrijven met female founders kunnen helpen en daar ben ik trots op.”

Start cursussen
De eerste cursus om te leren investeren van The Next Women start op 16 juni 2021 en wordt geleid door investeerders en business angels Sacha Engels, Yasemin Tumer en Annegien Blokpoel. Zij zullen hun lessen en aanpak delen met de deelnemers. De cursus is vooralsnog in het Nederlands en vindt tevens ook in september plaats. Mogelijk volgt er later dit jaar een Engelse editie.

Dit programma van The Next Women wordt ondersteund door We-Rise Amsterdam.

Meer informatie: thenextwomen.com

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

19 januari 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue