Lifestyle & Gezondheid
Typography

NL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

William Cortvriendt, medicus en schrijver van bestsellers over gezond leven en eten, propageert sinds jaar en dag een gezonde levensstijl via zijn boeken en de televisieserie ‘Hoe word je 100’. Zijn vrouw merkte op: "Je vertelt je verhaal vooral aan mensen die al een half leven achter de rug hebben. Je gaat pas echt verschil maken als je de jeugd bereikt."

Kort daarna sprak hij een van zijn beste vrienden, een kindercardioloog in Chicago die tegenwoordig vooral kinderen ziet met hoge bloeddruk, en ouderdomsdiabetes.
Toen Peter de Boer, de bevlogen ondernemer en oprichter van Schoolfruit.nl hem uitdaagde om iets voor kinderen te gaan doen was het duidelijk. Het was tijd voor een kinderboek!

Samenwerking
William had echter zelf nog nooit een kinderboek geschreven. Uitgever Bram Bakker koppelde hem aan Erna Sassen. Zij schreef op basis van de kennis en informatie van William een onderhoudend verhaal, waarin kinderen spelenderwijs gaan begrijpen hoe belangrijk goede voeding en beweging is. zorgde voor de prachtige illustraties gemaakt door Geert Gratama.

De gezondste opa van Europa 
Opa John heeft een varkentje gekocht om een wedstrijd mee te winnen. Wat voor wedstrijd weet hij nog niet precies, hij denkt iets met schoonheid. Een varken kan volgens opa alleen een schoonheidswedstrijd winnen als hij lekker dikke billen heeft. Dus daar moet nog even aan worden gewerkt. Gelukkig zijn varkens alleseters. Net als mensen. Elke dag haalt opa bij de bakker het afgekeurde brood en gebak op: croissantjes en krentenbollen van net over de datum, roze koeken, gevuld speculaas… het varken vindt alles lekker. Opa John trouwens ook.

Maaike ziet het allemaal met lede ogen aan. Tegelijkertijd met het varken zit opa John zichzelf vet te mesten. Volgens haar kan opa beter mikken op een ander soort wedstrijd. Iets met sport of zo? Het is toch helemaal niet gezond om dik te zijn?

De gezondste opa van Europa op school
Van 8 -12 april .s. is het ‘De week van het schoolfruit’.  In die week gaan opa’s op scholen door het hele land voorlezen uit ‘De gezondste opa van Europa’. Houd die week dus in de gaten en doe ook iets aan dit belangrijke onderwerp in alle scholen.

Extra boeken
Op basis van de boeken van William Cortvriendt is de televisieserie ‘Hoe word ik 100’ gemaakt, die door maar liefst 6 miljoen mensen werd bekeken. Zijn meest succesvolle boeken zijn ‘Hoe word je 100’,  ‘Het kookboek’, ‘Maak je niet dik’ en, samen met Pascale Naessens. ‘Lichter en Puur en Lichter’.

Erna Sassen is verder actrice en schrijfster van kinderboeken en boeken voor jongeren. Met haar boek ‘Er is geen vorm waarin ik pas’, ontving zij de Gouden Lijst 2018, voor het beste literaire boek voor jongeren van 12 tot 15 jaar. Verder schreef zij o.a. ‘Een indiaan als jij en ik’, ‘Dit is geen dagboek’ en ‘Kom niet dichterbij’.

‘De Gezondste Opa’, geïllustreerd door Geert Gratama, is een uitgave van uitgeverij Bram Bakker en is vanaf 4 maart in voorraad bij de betere boekhandel.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

09 december 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen