Lifestyle & Gezondheid
Typography

NL Magazine.nl Lifestyle, sport en gezondheid – Onlangs, tijdens het in het AFAS-Stadion te Alkmaar gehouden seminar van NL-Vitaal, werd opnieuw een handtekening gezet onder de RABO-AZ Foodtour 2019, een  samenwerkingsverband tussen de RABO, AZ, JOGG (jongeren op gezond gewicht) en Greenport dat zich op scholen focust op kinderen en gezonde voeding.

In een interactief lesprogramma voor de groepen 7 en 8 staat voedsel en gezonde voeding centraal en wordt er gedurende elke les een actueel voedsel- of gezondheidsthema behandeld. Zo maken de kinderen op een leuke manier kennis met alles wat met voedsel en gezonde voeding te maken heeft. Vanaf 5 maart a.s. krijgt het lesprogramma opnieuw gestalte en gaan maar liefst 100 klassen aan de slag met thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding.

AZ spelers als leraar

Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas gepresenteerd. ln samenwerking met voetballers van AZ die de scholen bezoeken, voeren de leerlingen diverse opdrachten uit, kunnen op bezoek gaan bij agrarische bedrijven in de buurt van Alkmaar, gaan zelf vloggen en kunnen met deze vlogs een Foodclinic winnen in het AZ-stadion.

Water in plaats van frisdrank

“Ik zag dat een leerling in plaats van frisdrank nu water meeneemt voor in de pauze. Een andere leerling vertelde dat ze thuis de koelkast checkte op producten die daar niet horen. Het lijken kleine dingen, maar er blijkt uit dat ze de stof echt verwerken. En het maken van de vlogs vinden ze fantastisch. Bovendien is het voor ons als leerkracht overzichtelijk: het is een helder, vastomlijnd pakket”, aldus een enthousiaste Rogier van ’t Veer, leerkracht bij RKBS De Vlieberg, die dit jaar met zijn klas de pilot draaide.

Goed op het etiket kijken

Leerling Bas: “Ik heb vooral veel geleerd van de les over verpakkingen: Op een pak muesli met havermout staat soms bijvoorbeeld iets als ‘vezelrijk havermout’, terwijl de zak gewone havermout die ernaast ligt, veel meer vezels bevat. En daar staat dan niets over op de voorkant. Je moet dus goed op het etiket kijken”.

Ook met jouw klas meedoen? Ga dan naar de inschrijfpagina en schrijf jouw school alvast in voor seizoen 2020!

Jos de Jong

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

17 oktober 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Balanceyourlife.nu

Body & Fit