NLMagazine Gezondheid/Lifestyle – Van 27 januari tot en met 1 februari vindt de Nationale e-healthweek plaats, een week waarin het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg centraal staat. De week is een initiatief van het ‘Platform voor de Informatiesamenleving’ (ECP), het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland en Health Holland. Gedurende deze week laten (thuiszorg)instellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere organisaties zien wat e-health is en hoe het werkt.

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid - Met digitale ondersteuning in de zorg (ehealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat ehealth voor hen kan betekenen.

Lees meer...

NL Magazine Gezondheid/Lifestyle – Probiotica, een verzamelnaam van goede’ bacteriën kan een eind maken aan de stank op de nodige schooltoiletten. Het Gom Onderwijs wil met probiotica de stank te lijf gaan en meer aandacht richten op hygiëne. Half januari start men met de proef op acht basisscholen verspreid over heel Nederland.  Gom Onderwijs is al langer actief met vernieuwende maatregelen voor de schoonmaak in het basisonderwijs en tracht het onderwijs, zowel docent als student, te motiveren totale hygiëne op school te waarboren.

Lees meer...

NL Magazines Lifestyle/Gezondheid - Statines worden aangeprezen als de beste manier om cholesterol te verlagen en een hartaanval te voorkomen. Deze cholesterolverlagers behoren zelfs tot de meest voorgeschreven medicijnen op de markt. Toch bestaan er veel tegengeluiden over de werkzaamheid en bijwerkingen. Hieronder vijf redenen om geen statines te nemen.

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid – Nog maar even en dan kunnen we de jaarlijkse winterdip weer achter ons laten. “Voor mij ging het licht uit in oktober en begint het weer te schijnen in februari/maart”, is een bekende uitspraak. In die tijd zijn de dagen grotendeels donker en somber, worden we niet tot nauwelijks gefêteerd op lekkere zonneschijn en hebben niet dat heerlijke broodnodige gezonde daglicht waar iedereen vrolijk van wordt. In het donker naar je werk, op je werk (zeker voor mensen op kantoor) vaak onder kunstlicht en dan ’s avonds weer in het donker naar huis. Daar wordt echt helemaal niemand vrolijk van en dus krijgt men vaak last van ‘de winterdip’.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle/gezondheid - Er zijn steeds meer mensen die slachtoffer worden van huidkanker. Jaarlijks komen er zo’n 70.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij. Dit schrikbarende en verontrustende aantal stijgt momenteel sneller dan de vergrijzing. Aldus concludeert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in haar rapport ‘Huidkanker in Nederland’ waar zij de afgelopen drie decennia onderzoek naar deed. In het kader van huidkanker is het zinvol ook aandacht te besteden aan de intensiteit van de zon, luieren in de zon, verbranding, al dan niet beschermende zonnebrandcrèmes, leefwijze en vitamine D.  

Lees meer...

Meer artikelen...

Quote

Drogisterij

Lifestyle nu.nl

29 februari 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen