NLMagazine Lifestyle/gezondheid - Er zijn steeds meer mensen die slachtoffer worden van huidkanker. Jaarlijks komen er zo’n 70.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij. Dit schrikbarende en verontrustende aantal stijgt momenteel sneller dan de vergrijzing. Aldus concludeert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in haar rapport ‘Huidkanker in Nederland’ waar zij de afgelopen drie decennia onderzoek naar deed. In het kader van huidkanker is het zinvol ook aandacht te besteden aan de intensiteit van de zon, luieren in de zon, verbranding, al dan niet beschermende zonnebrandcrèmes, leefwijze en vitamine D.  

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid/lifestyle - De online wereld heeft helaas ook negatieve kanten. Zo blijkt uit onderzoek van de Reputatiefabriek dat 2 op de 3 volwassenen afgelopen jaar een online traumatische ervaring heeft gehad. Hoewel dit een breed begrip is, is het opvallend dat maar 19% van de slachtoffers actie heeft ondernomen door melding te maken van het voorval. Dit onderzoek is gehouden onder 1020 respondenten.

Lees meer...

NL Magazine Gezondheid - Zo’n 15 jaar geleden besteedde men per jaar ongeveer fl 4,00 per persoon aan voedingssupplementen. Tegenwoordig is dat ca. € 380 per persoon. De markt groeit enorm. Immers, men is zich bewust van het feit dat de bodem verschraalt (uitgeputte grond), dat er gewasbeschermers (vroeger heette dat landbouwgif) worden gebruikt om planten sneller te laten groeien, dat er in het productieproces conserveringsmiddelen en pesticiden worden toegevoegd en dat de micronutriënten in onze voeding fors zijn gedaald door luchtvervuiling, langdurige opslag en transport.

Lees meer...

Minder stress en meer energie willen we allemaal natuurlijk. Maar hoe doe je dat?  

NL Magazine Gezondheid - Waar we ons niet altijd van bewust zijn is, dat stress en energie alles met elkaar te maken hebben, het is hetzelfde systeem in ons lichaam. Van stress krijg je energie, maar van teveel stress put je jezelf uit; het gaat allemaal om de juiste balans. 

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle - Remia, Mora, Mars, Goodbite, Lindt, Haribo en A.Vogel stoppen met het gebruik van E171 in hun producten. Dit hebben zij foodwatch toegezegd nadat de NVWA vorige maand concludeerde dat er een mogelijke relatie is tussen consumptie van de witte kleurstof titaniumdioxide (E171) en een hoger risico op darmkanker. De NVWA had daarbij het kabinet aangeraden bedrijven te stimuleren om de kleurstof te vervangen.

Lees meer...

Meer artikelen...

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

15 november 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Body & Fit

Aanbevolen artikelen