Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Haarlem en omgeving - Op donderdag 11 mei namen boswachter Rien de Vries en locatiemanager Christine Meeusen van Staatsbosbeheer een mooi geldbedrag van het Eneco Luchterduinenfonds in ontvangst.

Hiermee is de financiering voor de restauratie van acht monumentale bruggen op Buitenplaats Elswout rond. Nog vóór de zomer start Staatsbosbeheer met het opknappen van deze bruggen.

Buitenplaats Elswout in Overveen is rijk aan vele prachtige, monumentale bruggen. De grote en kleine Zwitserse Brug zijn daar mooie voorbeelden van. Maar ook de Gele Brug en de Kettingbrug zijn ware iconen en kenmerkend voor het aanzicht van Elswout.

De bruggen worden regelmatig schoon gemaakt en onderhouden door onze vrijwilligers. Echter, om de bruggen voor de toekomst te behouden is méér nodig. Veel brugonderdelen en leuningen hebben houtrot en zijn kapot. Bovendien hebben ze een nieuwe verflaag nodig.

Staatsbosbeheer is erg blij met de bijdrage vanuit het Eneco Luchterduinenfonds. Samen met eigen financiering van Staatsbosbeheer is dat voldoende voor de noodzakelijke opknapbeurt. De planning is dat de werkzaamheden eind 2023 zijn uitgevoerd. Gecertifieerd restauratieaannemer Wever Bouwgroep gaat deze grote en mooie klus klaren.

Tijdens de opknapbeurt sluit Staatsbosbeheer regelmatig bruggen af. Bij de entree van Elswout doen we daar melding van en zorgen we voor een aanduiding of omleidingsroute.

Meer informatie over dit restauratieproject: Christine Meeusen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Boswachter Anne Voorbergen Noord-Holland

Quote

Uitgaan nu.nl

22 september 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching