Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Els Korsten uitgeroepen tot Beste Trouwfotograaf Benelux 2021 - NLMagazine Evenementen - Bruidsfotografe Els Korsten uit Den Bosch is uitgeroepen tot Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Dit is de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor bruidsfotografie van de Benelux. Op woensdag 29 december 2021 werden de winnaars bekend gemaakt. Korsten eindigde als eerste met maar liefst 17 awards in 2021. Hieronder treft u de beste bruidsfotografen aan met hun winnende foto

Over het hele jaar hebben ruim 200 professionele trouwfotografen meer dan 7.000 foto’s ingestuurd. Die zijn beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen wereldwijd.

Bruidsfotografie van wereldniveau
De Masters of Wedding Photography bestaat al 8 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elk kwartaal kunnen fotografen hun beste foto’s insturen, waarbij er 500 euro prijzengeld klaarligt voor de fotograaf met de meeste awards in dat kwartaal. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het hele jaar het beste hebben gepresteerd. Ten opzichte van andere fotowedstrijden gaat het hier dus niet om het winnen met 1 foto, maar wie er de meeste awards wint gedurende het hele jaar. Hierdoor moeten de fotografen bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren op verschillende bruiloften over het hele jaar. De website van de Masters staat vol met prachtige winnende bruidsfoto’s die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Voor aankomende bruidsparen is dit dan ook een geweldige plek om te oriënteren naar de mogelijkheden van de hedendaagse bruidsfotografie.

Klappen door corona
“De afgelopen 2 jaar heeft de trouwbranche flinke klappen gekregen door de coronacrisis en is er heel veel flexibiliteit gevraagd van iedereen. Veel bruiloften werden afgezegd, uitgesteld of anders gevierd dan voorheen. De bruidsparen die hebben gekozen wel te trouwen, hebben daar meestal wel iets heel bijzonders van kunnen maken”, zegt Christiaan de Groot, trouwfotograaf en mede-oprichter van de wedstrijd. “Het was voor hen het enige feestje van het jaar en dat zag je door de emotie die dan vrijkomt. Het vastleggen van deze emoties is hetgeen waar een professionele gespecialiseerde trouwfotograaf zich in onderscheidt en dat zie je terug in de winnende foto’s van deze wedstrijd. Het niveau is ongelooflijk hoog!”

Topsport
“De hedendaagse trouwfotografen zijn echte topsporters in de fotografie”, vervolgt de Groot. “Er wordt veel gevraagd van trouwfotografen, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is zonder te veel op te vallen. Het is echt een specialisme, waar een hoop allround fotografen zich niet aan willen wagen. Het is fantastisch om te zien dat er zo veel getalenteerde trouwfotografen zijn in de Benelux, die echt een bijzondere reportage willen maken voor de bruidsparen. De afgelopen jaren zien we dat steeds meer trouwfotografen uit de Benelux zich hebben gevestigd in de wereldtop. Iets waar we super trots op mogen zijn!”

Els Korsten
Els Korsten (38, Den Bosch) is al meerdere jaren te vinden in de top van de Nederlandse trouwfotografie. Els beschrijft haar eigen fotografie als ‘Verhalend, betrokken en met oog voor detail’. Met maar liefst 17 awards in 2021 bij de Masters of Wedding Photography mag Els zich nu met trots ‘Trouwfotograaf van het jaar 2021’ noemen. Haar winnende foto’s zijn te vinden op de-masters.nl. “Soms zijn er grote emoties, soms moet ik op zoek naar die ene speciale blik. Maar één ding staat vast. Mijn doelstelling is altijd om een prachtige, onvergetelijke fotoreportage te maken waarin alle bijzondere momenten samenvallen. Zodat bruidsparen die steeds opnieuw kunnen herbeleven.”

Doel van de Masters
De Masters wil de bruidsfotografie in de Benelux blijven verbeteren door het creëren van een community van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hoopt de Masters bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: echte momenten vastleggen die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang zullen worden gewaardeerd.

Haagse Jill Streefland
Bruidsfotografe Jill Streefland uit Den Haags is eveneens opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Zie haar foto hieronder. Streefland eindigde met maar liefst 15 awards in 2021.
Ongedwongen, in het moment en voelbaar, dat is waar Jill Streefland Fotografie voor staat. Zij vertelt hierover: ''Ik vertel jullie verhaal met heel veel liefde, zoals deze in alle puurheid is en met oog voor de fijnste details. Ik vind het een eer om in de Top 10 trouwfotografen Benelux 2021 te staan en om mijn werk dankzij de Masters Of Wedding Photography een groter podium te geven.'' Meer informatie: https://www.jillstreeflandfotografie.nl/

Bredase Denise Motz
Bruidsfotografe Denise Motz uit Breda is opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Motz eindigde met maar liefst 10 awards in 2021.

Denise Motz
Mijn achtergrond in beeldende kunst en trouwfotografie combineren was een van de beste beslissingen die zij ooit gemaakt heeft. Zij vertelt hierover: ‘’Elke bruiloft probeer ik zo puur en creatief mogelijk vast te leggen. Ik heb dan ook een grote passie voor fotojournalistieke fotografie, waarbij humor zeker een belangrijke rol speelt. Ik ben meer dan blij wanneer ik kan reizen, op zoek kan gaan naar avontuur en dit te verwerken in het documenteren van mooie karakters en hun verhalen.’’ Meer informatie: www.denisemotzweddings.com

Rotterdamse Isabelle Hattink in 10 top Beste Trouwfotograaf Benelux 2021
Bruidsfotografe Isabelle Hattink uit Rotterdam is opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Hattink eindigde met maar liefst 12 awards in 2021.

Isabelle Hattink
In 2001 is Isabelle Hattink afgestudeerd aan de St. Joost Kunstacademie in Breda (Fotografische Vormgeving) en heeft sinds die tijd circa 750 trouwerijen gefotografeerd. De connectie tussen mensen vastleggen en hun verhaal vertellen is waar haar hart ligt. Zij vertelt hierover: ''Jullie emoties, jullie herinneringen, jullie verhaal.’’ Meer informatie: www.fotobelle.nl

Zwolse Peter van der Lingen in 10 top Beste Trouwfotograaf Benelux 2021
Bruidsfotograaf Peter van der Lingen uit Zwolle is opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography.. Van der Lingen eindigde met maar liefst 11 awards in 2021.

Peter van der Lingen
Peter van der Lingen onderscheidt zich door een eigen stijl, een continue hoge kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid. Als fotograaf weet hij de kern van verbondenheid te treffen. In zijn foto's vallen de liefde en de kunst perfect samen. Zijn internationale en stijlvolle fotografie maakt pure emotie en elegantie zichtbaar. Peter is nationaal en internationaal bekroond met vele awards. Meer informatie: https://petervanderlingen.nl

Groningse Stephan Keereweer in 10 top Beste Trouwfotograaf Benelux 2021
Bruidsfotograaf Stephan Keereweer uit Groningen is opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Op woensdag 29 december 2021 werden de winnaars bekend gemaakt. Keereweer eindigde met maar liefst 16 awards in 2021.

Stephan Keereweer
Verscholen achter zijn camera een bruiloft van begin tot eind meemaken, dat is iets waar Stephan Keereweer enorm van geniet. Zijn werk is vooral subtiel mensen en situaties observeren met continu de vinger op de sluiter. Stephan Keereweer vertelt hierover: ''En als er dan spontaan iets gebeurt wat niemand aan zag komen, dat dan toch in die kleine split second goed weten vast te leggen. Die foto's zijn voor mij de winnaars. Winnaars die meermaals bekroond werden met een award en ervoor gezorgd hebben dat ik nu op de 2e plek van beste fotograaf van de Benelux terecht ben gekomen. Best bizar!'' Meer informatie: www.degrotedag.net

Utrechtse Leonard Walpot in 10 top Beste Trouwfotograaf Benelux 2021
Bruidsfotograaf Leonard Walpot uit Utrecht is opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Walpot eindigde met maar liefst 13 awards in 2021.

Leonard Walpot
Voor hem zijn verhalen belangrijk. En ieder mens heeft een verhaal en samen maken mensen ook met elkaar verhalen. Leonard vertelt: ‘’Dat spreekt me in het fotograferen van huwelijken zo aan en dat probeer ik ook in mijn werk terug te laten komen. Dat is ook de reden dat iedere bruiloft uniek is, wat weliswaar een beetje cliché klinkt, maar het is écht nooit hetzelfde.’’
Meer informatie: www.leonardwalpot.nl

Alle winnende foto’s
Kijk voor een overzicht van alle winnende foto’s en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2021 op de-masters.nl.

Quote

Uitgaan nu.nl

31 mei 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching