Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Mark Beumer, directeur van Uitgeverij De Bezige Bij, wordt is met ingang van 21 april het nieuwebestuurslid van Stichting CPNB (Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek) en volgt hiermee Martine Schaap op van Ploegsma Uitgevers. Martine Schaap, die zich jaren lang heeft ingezet voor het wel en wee van de stichting en met haar jarenlange ervaring grote bijdragen heeft geleverd aan de organisatie, neemt afscheid van de stichting.

De CPNB dankt Martine voor alles wat zij heeft gedaan en verwelkomt Mark als nieuw lid.  

CPNB-voorzitter Erna Staal: “Ik spreek namens het hele bestuur, als ik zeg dat Martine Schaap met haar decennialange ervaring in het boekenvak, haar netwerk en haar oog voor detail een bestuurlijke bruggenbouwer en een hele fijne collega was om mee samen te werken”.

Mark Beumer heeft zijn hele leven lang al een passie voor boeken. Sinds zijn eerste stappen in het boekenvak heeft hij bij diverse uitgeverijen gewerkt, waaronder Uitgeverij Prometheus en Standaard Uitgeverij. Sinds 2013 is hij actief bij De Bezige Bij, waar hij begon als marketingcoördinator en later de functie van Hoofd Verkoop bekleedde. In die rol was hij verantwoordelijk voor het commercieel beleid en de verkoop en marketing van (e-)boeken en auteurs binnen de fondsen van De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo. Sinds mei 2018 is hij directeur van de uitgeverij. ‘Ik vind het een geweldige uitdaging om als bestuurslid een bijdrage te mogen gaan leveren aan de CPNB’ zegt Beumer. ‘Juist in deze heftige tijden is het van levensbelang om als collectief boekenvak de handen ineen te slaan en samen na te denken over oplossingen, nieuwe mogelijkheden te herkennen en kansen te grijpen waar deze zich voordoen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.’
Het bestuur van Stichting CPNB bestaat per april 2020 uit voorzitter Erna Staal (Bibliotheek Gouda), vice-voorzitter Maaike le Noble (Meulenhoff Boekerij), penningmeester Annet Scheermeijer (bol.com) en bestuursleden, Margreet Plukker (Boekhandel Plukker), Erno de Groot (Bibliotheek Eemland) en Mark Beumer (De Bezige Bij).

Bron: INCT, Platform uitgeefexperts

Quote

Uitgaan nu.nl

28 maart 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching