Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Door Tafel van Vijf Muziektheater. Première vrijdag 18 oktober 19.30 uur, De Krakeling, Amsterdam

NLMagazines Kunst/Cultuur - Dit jaar wordt de 350ste sterfdag van Rembrandt landelijk gevierd. Tafel van Vijf brengt het leven van de kunstenaar op meeslepende wijze voor het voetlicht in de intieme voorstelling REMBRANDT – dwars en eigenzinnig. De voorstelling wordt gespeeld in theaters, op historische locaties en in musea. De première vindt plaats op vrijdag 18 oktober, om 19.30 uur in De Krakeling in Amsterdam.

De voorstelling
Tijdens de voorstelling kruipt het publiek in de huid van Rembrandt. Een kunstenaar die zijn werk boven alles stelde en veel roem verwierf. Een man boordevol passie en nietsontziende ambitie. Maar ook iemand die dwars en eigenzinnig was, waardoor hij zichzelf en anderen tekort deed. Wat te denken van zijn minnares Geertje die hij in een tuchthuis liet opsluiten? Of zijn dochter Cornelia die hij in armoede stortte? Het leven van Rembrandt kende vele kanten…

Intieme setting
REMBRANDT wordt gespeeld voor een klein publiek, dat om de spelers heen zit. De historische figuren komen zo vlakbij de kijker tot leven. Met krachtig acteerwerk, zang en akoestische muziek wordt Nederlands beroemdste 17de-eeuwse kunstenaar treffend neergezet. Persoonlijk en dichtbij.

Verrassend actueel
Het verhaal van Rembrandt is ook van onze tijd. Hoe onderscheidend moet je zijn om je ambities waar te maken? In hoeverre volg jij je hart, ongedacht de financiële of sociale gevolgen? Hoe is bij jou de verhouding tussen werk en privé?

Cast
Artistieke leiding: Herman van Baar. Regie: Alexander de Bruijn. Tekst: Ad de Bont. Spel en muziek: Oscar Siegelaar (Rembrandt), Dafne Holtland (Cornelia), Rosa Mee (Geertje Dircx). Compositie: Michiel Schreuders / Daniel van Huffelen. Decor en kostuums: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink.

Muziek
Tijdens de voorstelling wordt live pop-folkmuziek gemaakt, met speciaal voor de voorstelling gemaakte composities. De acteurs zingen meerstemmig en bespelen meerdere akoestische instrumenten (gitaar, banjo, mandoline, accordeon en cello).

Speellijst
4 (Rembrandts sterfdag!) en 10 oktober Embassy of the free mind Amsterdam, 16 oktober Odeon Zwolle, 18 oktober première De Krakeling Amsterdam, 20 oktober Pesthuyspodium Maastricht, 10 november Frans Hals Museum Haarlem, 16 november Roode Bioscoop Amsterdam, 24 november Rijksmuseum Twenthe Enschede, 8 december Westfries Museum Hoorn.

Voortgezet onderwijs
De voorstelling wordt ook veel gespeeld voor het voortgezet onderwijs, waarbij leerlingen de voorstelling combineren met onder andere een bezoek aan het Rijksmuseum, Museum Het Rembrandthuis, het Frans Hals Museum en het Westfries Museum. Voor de speellijst van de schoolvoorstellingen: http://www.tafelvanvijf.nl

Tafel van Vijf
Tafel van Vijf maakt muziektheater en verbindt actuele thema’s met bijzondere verhalen uit de geschiedenis. Tafel van Vijf werkt samen met musea. Tafel van Vijf is opgericht in 2003 en maakte eerder muzikale voorstellingen over onder meer Willem II (King Bi, 2017 en reprise 2019), de gebroeders De Witt (De Witt of Oranje, 2014 en reprise 2016) en de Filips Willem van Oranje (De vergeten zoon van Willem van Oranje, 2018). Samen met AYA en BackBone maakte Tafel van Vijf dit jaar Black Memories, dat is genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’. In 2020 vindt een reprise plaats.

Trailer Rembrandt: https://vimeo.com/326156442

Beeld: campagnebeeld REMBRANDT. Ontwerp: Lies Goemans.
Voor meer informatie: www.tafelvanvijf.nl. Iris Knapen, tel:06 41139871 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Categorieën

Column Dave Binkhorst - Mijn buurjongetje zit al een paar weken aan huis gekluisterd. Het lijkt op zomervakantie, maar het voelt als de winter. Ik neem hem een middag mee naar de speeltuin.

Lees meer...

Column Nena Vlas - Het was op een gezellige muziekavond met mijn vader. ,,Misschien is af en toe blowen wel goed voor je”.

Lees meer...

Column Sophie Rietmulder - Het is donderdagavond en ik sta in de keuken. ‘Ik hoor door het gepruttel van de pannen heen dat ik een bericht binnen krijg’. Het is een bericht van mijn vader, met een foto van hem en mijn moeder in de achtertuin van mijn opa en oma.

Lees meer...

NL Magazine Economie & Duurzaamheid - Minister Economische Zaken Eric Wiebes om heeft besloten om nieuwe windparken op zee een langere vergunningsduur te verlenen van dertig naar maximaal veertig jaar.

Lees meer...

NL Magazine Economie & Wetenschap – 2019 is het eerste jaar (in Nederland) waarin een elektrische auto de bestverkochte auto van het jaar is. Er werden bijna 30.000 exemplaren van Tesla’s model 3 geregistreerd (bron: Branchevereniging Bovag). Elektrisch rijden is populair, niet in de laatste plaats omdat de overheid de aanschaf van een elektrische auto, vooral voor zakelijke rijders, extra aantrekkelijk heeft gemaakt. Daarmee lijkt de toekomst van de elektrische auto met een accu er rooskleurig uit te zien. Echter, er zijn alternatieven.

Lees meer...

NL Magazine Economie & Maatschappij – In april informeerden wij u al over de groei van online bestellingen dankzij de COVID-19 crisis, en de enorme schade die bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen wereldwijd ervaren.

Lees meer...

NL Magazine Politiek & Maatschappij – Met alle persconferenties van de afgelopen weken rondom de Coronacrisis wijst de wekelijkse opiniepeiling van Maurice de Hond uit, dat de populariteit van de VVD sterk is toegenomen. De oorzaak lijkt vooral te liggen in het feit dat onze premier en leider van de VVD Mark Rutte, ons kennelijk op een goede wijze door deze crisis heen loodst.

Lees meer...

NL Magazine Politiek & Maatschappij - Nederlandse autoriteiten hebben in de tweede helft van 2019 vaker gegevens van gebruikers opgevraagd dan in de tweede helft van 2018. Aldus blijkt uit de laatste rapportage van facebook.

Lees meer...

Column Hans Wolfenbuttel

NL Magazine Politiek Maatschappij -Lieve (ex)collega's uit de horeca. Ik liep gisterenavond door de stad. Wat een triestheid. Is dit wel goed?

Lees meer...

NL Magazine Wetenschap Techniek– We doen het allemaal wel een paar keer per dag; we zetten ‘het licht aan’ waarmee we in een fractie van een seconde een kamer verlichten. Wat we ons daarbij niet realiseren, is dat het licht er even over doet om daar te komen............

Lees meer...

NL Magazine Wetenschap & Techniek – Op 24 april 1990 werd de Hubble Telescoop door  de Space Shuttle ‘Discovery’ in een baan om de aarde gebracht. Voor diegenen die niet weten wat dit ding in de ruimte doet: Deze telescoop draait als een kunstmaan om de aarde en wordt gebruikt voor optische waarnemingen, simpel verwoord, het ding maakt foto’s.

Lees meer...

NL Magazine Wetenschap - Kinderen stellen vragen over het coronavirus en de veranderingen in hun leven aan een viroloog en kinderpsycholoog in online vragenuur op 15 april.

Lees meer...

NL Magazine Kunst & Cultuur – Elk jaar wordt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht georganiseerd, maar vanwege alle corona-ellende heeft de organisatie van dit ultieme filmspektakel dit keer gekozen voor de hybride vorm: Online en waar mogelijk op locatie.

Lees meer...

NL Magazine Cultuur & Uitgaan/Media- Helaas is via verschillende onafhankelijke bronnen gebleken dat de overheid samen met Broadcast Partners in een hotel in Amersfoort verschillende malen en verspreid over langere tijd geheim overleg heeft gevoerd over de FM-radiofrequenties die deze juni op de markt beschikbaar moeten komen voor lokale commerciële radiostations.

Lees meer...

NL Magazine Cultuur & Uitgaan - House of Watt en Bureau Fris zijn benieuwd waar de behoeftes liggen in de nieuwe 1,5 meter economie met betrekking tot de horeca.

Lees meer...

NL Magazine Reizen Vakanties - We zijn vooral aan huis gekluisterd en nadat je alle kinderboeken hebt (voor)gelezen, mens-erger-je-niet of koehandel tot in den treuren hebt gespeeld, weet jij het ook niet meer. Club Med weet het wel! 

Lees meer...

NL Magazine Reizen Vakanties - Camperaars die niet aan de apk-plicht kunnen voldoen omdat hun camper vanwege de coronacrisis in het buitenland moet blijven, kunnen onder voorwaarden drie maanden uitstel krijgen. Dat is in de kern de regeling die de NKC met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is overeengekomen.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - De grenzen gesloten. De grenzen gesloten betekent voor vele Nederlanders die op vakantie zijn gegaan, dat ze niet meer terug kunnen keren naar hun thuisfront. Pasen staat voor de deur. Pasen kunnen ze niet vieren met hun familieleden en vrienden, hun thuisfront.

Lees meer...

NL Magazine Sport & Vrije tijd - In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een situatie terechtgekomen die zich slechts één keer eerder heeft voorgedaan in de 130-jarige geschiedenis van de bond: het voetbalseizoen wordt niet meer uitgespeeld. Oorzaak in 1945 was de Tweede Wereldoorlog, anno 2020 de coronapandemie. Premier Rutte noemde het ‘een van de hevigste crises waar Nederland ooit mee te maken heeft gehad buiten oorlogstijd’.

Lees meer...

NLMagazine Sport - Jan Dirk van der Zee, directeur-bestuurder Amateurvoetbal, heeft  helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities* dit seizoen niet meer worden hervat. Het coronavirus is de grote boosdoener die de competitie verder onmogelijk maakt.

Lees meer...

NLMagazine Sport - Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams.

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle & Gezondheid - In 1918 werd de wereld geteisterd door de Spaanse Griep die twee jaar later als vanzelf weer verdween. Deze pandemie leidde tot miljoenen doden; schattingen lopen uiteen maar men vermoedt dat wereldwijd minimaal 20 miljoen mensen zijn gestorven aan de gevolgen van dit virus.

Lees meer...

Je bent al goed genoeg

NL Magazine Lifestyle -  Moederschap, hoe doe je dat? Wat voor rollen moet je allemaal vervullen om ‘de perfecte moeder’ te zijn in een tijd dat alles ‘moet’, je je als moeder het schompes werkt en steeds wordt geconfronteerd met het altijd groenere instagram-gras van anderen terwijl je ook nog eens supergelukkig moet zijn….

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle & Gezondheid – Onder de huidige corona-omstandigheden ‘zou’ je van het onderstaande bericht wel eens kunnen denken ‘daar zit wel wat in, misschien ís dat wel zo’, maar van de andere kant is er ‘de vooruitziende blik’ met als conclusie een steeds verder blijvende stijging van de zorguitgaven tot het jaar 2060,

Lees meer...

Body & Fit

Telegraaf

Nieuws nu.nl