Column Dave Binkhorst
Typography

(Column door Dave Binkhorst) - De eerste keer dat ik haar huis binnenliep, zag ze dat ik verlegen was. Ze zei niets. Ze trok haar jas uit en ging naar de keuken om drinken te pakken. Ik ging op het bed zitten, pakte de afstandsbediening van haar nachtkastje, zette de film ‘A star is Born’ aan en drukte op pauze.

Zij stond in de keuken drinken in te schenken en ik ging even bij haar kijken. Deze vrouw deed dingen met mij waarvan ik niet wist dat ze bestonden; toen ze mij langer dan 5 seconden in de ogen aankeek appte ik naar mijn vrienden dat zij mij de komende tijd minder zouden zien.

 

In die middag bekeken we de film ‘A star is Born’ en hadden bijna niks gezien. Toch wachtte ik steeds op die éne scène; die van Bradley Cooper die met zijn droomvrouw in zijn armen op een parkeerplaats ligt. Zijn grote jas beschermt haar tegen de kou. Je ziet alleen het gezicht van de vrouw en het lichaam van Bradley Cooper. Je ziet de complete overgave van een vrouw die een veilig plekje heeft gevonden om in te wonen.

 

Drie maanden later is het meisje met wie ik toen aan het daten was, mijn vriendin. Ze kreeg van mij een dicht briefje waarin ik haar vroeg of ze mijn vriendin wilde worden. Ze mocht het pas openmaken op het moment dat ik het zei. In de late avond, ergens in eind september lagen wij in bed, en mocht ze het openmaken. Ze zei ja en het startschot voor een prachtig leven werd gevuurd. 

 

In de periode dat zij limonade voor mij maakte, was ik nog een jongen die maar wat deed omdat het toch niemand wat uitmaakte. Ik heb niet veel. Ik heb geen huis, geen auto maar, wel een beetje talent. Zij heeft alles al; een huis, een rijbewijs en een goed salaris. Ik probeer me in alles aan haar op te trekken. Soms fluistert in mijn oor dat ik dat alles los kan laten en kan beginnen met vliegen. Ze maakt van onze liefde een trapezeoefening, ze maakt een circus van mijn hart; ik loop op mijn tenen, terwijl ik haar op mijn handen draag. 

 

Ze slaapt nu nog en ik kijk naar haar. Wat is ze prachtig als de rust die naar haar lacht. Er staat een kan limonade op het nachtkastje. De mooiste periode van mijn leven begon met limonade die werd ingeschonken door een prachtige vrouw. 

 

Ik tel het aantal glazen voor de rest van ons leven en het zijn er meer dan ik zou durven dromen.

Ik zie twee mensen liggen op een parkeerplaats. Ik zie haar in mijn jas en mijn lichaam. 

Geluk woont hier, ik weet het zeker. Ik hoop dat ze hier voor altijd wil wonen. 

 

Dave Binkhorst

Merchandise NL

Body & Fit