Columnisten
Typography

“Wilco, heb je het gehoord? We hebben de Customer Data Award 2017 gewonnen”, vroeg ik aan Wilco.

“Uhhh. Gefeliciteerd! Wat is ut?”, vraagt Wilco.

“Een prijs waaruit blijkt dat wij als de beste onze profielen en data van voetballers en liefhebbers (on/offline) weten om te zetten naar producten/diensten/services voor onze leden en verenigingen. Daarmee maken we het voetbal makkelijker, leuker en interessanter”.

“Pffff. Goed verhaal, zou je niet beter wat wedstrijdjes kunnen gaan organiseren en zorgen dat het talent doorstroomt? Volgens mij hebben we daar meer behoefte aan!” stelt Wilco

Column Jan Dirk van der Zee - Vorige week besloot ik het nieuwsbericht dat we de Customer Data Award 2017 hadden gewonnen onder embargo met een paar mensen te delen. Liever gezegd: uit te proberen. Ik had zelf namelijk nog nooit van de prijs gehoord en ik wilde eens weten wat een aantal goede bekenden in de voetbalwereld ervan vond. Niets, bleek snel. Althans, ze vinden het te ver afstaan van de sport en wat een voetbalbond moet doen. Snap ik. Voor mij is het vooral een teken, dat we de juiste stappen aan het zetten zijn om onze ambitie waar te maken: zoveel mogelijk mensen laten genieten van voetbal. Goede informatie over wat de leden doen en beweegt, is daarbij essentieel.

de Jong Intra Vakanties - Volgende keer wéér

Daarom komen we ook tot veel nieuwe initiatieven. Zo maakten we de afgelopen weken de oprichting bekend van het KNVB Ouderpanel en kondigden de officiële start aan van VoetbalTV. Eerstgenoemde roepen we in het leven om vaders en moeders te betrekken bij het spel en meer stem te geven. Laatstgenoemde is een unieke samenwerking met Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol, waarmee we een platform creëren voor het uitzenden van wedstrijden in het amateurvoetbal. Dit gaan we doen met adembenemende technologische ontwikkelingen, zodat iedereen die van voetbal houdt (of gaat houden), op ieder moment van de dag kan kiezen, wat hij of zij persoonlijk de moeite waard vindt. Naast het live uitzenden van de wedstrijden, willen we bovendien dat VoetbalTV hét sociale platform wordt voor de amateurvoetballer. In mijn column heb ik er al een paar keer over geschreven. Nadat ik vorige week met eigen ogen heb gezien wat het team van John de Mol uit de grond stampt, is geen andere conclusie mogelijk: dit wordt een hit.

Maar we zijn er nog lang niet. De KNVB heeft als ambitie om een bond te zijn, die bouwt aan voetbal, waar iedereen zich thuis voelt en waarvan niemand uitgesloten is. Een sport waarin het alleen nog maar draait om het plezier van het spel, verbroedering en verbinding.

 Ik appte dat laatste - op het gevaar af te worden versleten als een hardcore voetbalidealist -ook naar Wilco. Zijn respons was hard maar helder: “Ik stop met dat ge’app, wanneer drinken we weer gewoon eens een biertje?” 

 

Jan Dirk van der Zee

Geboren en getogen in Gorredijk, is directeur-bestuurder amateurvoetbal bij de KNVB.
Hij snijdt in zijn column actuele onderwerpen aan in het amateurvoetbal, geeft zijn visie en reikt clubs de helpende hand.

Categorieën

NLMagazine Column door Babette Sijben - Zondagnacht, bijna 1 uur. Over 5 uur moet ik opstaan maar ik voel sinds een hele lange tijd, eindelijk weer de onbedwingbare behoefte om een verhaaltje te schrijven. Mijn writersblock is weg......dat komt door velen van jullie reacties maar in het bijzonder door een gesprekje wat ik in de supermarkt had toen ik verstrooid op zoek was naar een gourmetschotel met ingewikkelde sausjes.....

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal  - NLMagazine Sport - Op LinkedIn kreeg ik van een kennis een verhaal toegespeeld over een overheidsproject in IJsland dat vanaf 1998 tot en met 2017 werd georganiseerd: het IJslands Model. De begeleidende tekst wond er geen doekjes om: ‘Midden jaren 90 waren IJslandse tieners één van de grootste drinkers en rokers van Europa. Vandaag de dag voert het eiland de ranglijst aan van Europese landen waar de levensstijl van tieners - jongeren tussen de 13 en 19 jaar - het gezondst is.’

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal - NLMagazine Sport - Eindelijk. Weg van de persconferenties. Weg van het wachten op versoepelingen en weg met het mondkapje. Na veertien maanden lullen over Covid-19 kunnen we het weer gewoon over voetbal hebben en zijn wedstrijden met publiek toegestaan. Hoezeer we dat hebben gemist, merk je aan het enthousiasme en de vrolijkheid op de tribunes bij het Nederlands Elftal. Als nooit tevoren wordt het spel samen beleefd.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Maatschappij – Woningcorporaties, banken, gemeenten, de politie en talloze andere organisaties in de private- en de publieke sector zijn de afgelopen decennia samengegaan of opgegaan in een grotere of nog grotere organisatie. In de private sector zijn de argumenten voor een samenvoeging of overname vaak van financiële aard: De aandeelhouders krijgen een aanbod dat zij niet kunnen weigeren, de organisatie kan efficiënter gaan werken en de vaste kosten van bijvoorbeeld huisvesting gaan omlaag.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - ING gaat de kosten van witwascontroles deels doorberekenen aan zakelijke klanten. Het financiële concern verhoogt daarom met ingang van april de tarieven voor bijvoorbeeld kerkgenootschappen, coöperaties en tal van bedrijven.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Erik Jansen werkte tot voor kort bij Microsoft als Senior Specialist Data & Artificial Intelligence. Vanaf nu is hij werkzaam voor Pegamento als Account Director Financial Services. Pegamento is gespecialiseerd in robotic process automation (RPA), artificial intelligence (AI) en beeldherkenning. Ze zijn de grootste RPA-implementatiepartner van Nederland. Hun expertise zetten zij in voor het ontwikkelen en implementeren van slimme klantcontactprocessen voor een ultieme klantbeleving en optimaal klantcontact.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij – Geen ander land ter wereld heeft zich in zo’n korte tijd ontwikkeld van 3e wereldland tot een moderne samenleving als China. Het duurde tot in de jaren 80 van de vorige eeuw voordat China zich voorzichtig openstelde voor buitenlandse investeerders, maar daarna ging het razendsnel. Duizenden westerse bedrijven verplaatsten hun productie naar China en de Chinese economie groeide jarenlang met dubbele cijfers.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij VIDEO –Hierbij presenteer ik de Pilot van onze docu Framing a Pandemic. ‘Als framing zo ver gaat dat men andermans meningen gaat censureren moeten alle alarmbellen afgaan.’

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij - Mobiliteitshubs verduurzamen huishoudens in grote en kleine steden met elektrisch deelvervoer. Deelvervoeraanbieder Hely ziet een verbreding van mobiliteitshubs bij wooncomplexen in hoogstedelijke gebieden naar nieuwe woonwijken in ook kleinere steden. Uit onderzoek naar het gebruik blijkt dat wijkhubs een servicegebied hebben tot 1 kilometer en wel 1.000 huishoudens.

Lees meer...

Deel 2: Particulier MBO in Nederland
Deel 3: MBO4Leisuresports, een voorbeeld van particulier MBO-onderwijs
Deel 4: MBO4Leisuresports, vragen over de opleiding
Deel 5: MBO4Leisuresports, ervaringen na de opleiding

NL Magazine Educatie- Dit artikel is het eerste in een serie over het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) in Nederland. In deze serie gaan we van het brede aanbod in het vervolgonderwijs door naar juist een specifiek voorbeeld, een particuliere MBO-opleiding (MBO4Leisuresports) om de verscheidenheid op het onderwijsgebied aan te tonen.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap - Nederland loopt wereldwijd voorop in het onderzoek naar de mogelijke gezondheidseffecten van de minuscuul kleine plasticdeeltjes en -vezels waaraan we dagelijks worden blootgesteld. De Plastic Health Summit in Amsterdam is dé plek waar al dat Nederlandse en internationale onderzoek samenkomt. Sinds de eerste editie in 2019 is er nu nieuw bewijs voor de gevolgen voor onze gezondheid van plastic en de daaraan toegevoegde additieven.

Lees meer...

NL Magazine Opleiding - Onze denksnelheid ligt hoger dan onze leessnelheid. In de praktijk betekent dit dat we sneller gedachten en inzichten vormen dan dat we woorden tot ons kunnen nemen.

Lees meer...

NLMagazine/Kennemerland Natuur & Milieu - Goede voornemers, wie heeft ze niet? In januari beginnen we dapper met nieuwe gewoontes. Meer sporten, gezonder eten of minder tijd op je telefoon. Mocht je nog op zoek zijn naar goede voornemens, dan weet ik er nog wel een paar. Wees lief voor de natuur met deze voornemers.

Lees meer...

NLMagazine Verkeer & Vervoer - Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 26 januari 2022 Zeesluis IJmuiden. Daarmee wordt de grootste zeesluis ter wereld officieel in gebruik genomen.

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid & Lifestyle - Er is niet vast komen te staan dat het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bij het opstellen van haar advies niet de zorgvuldigheid in acht heeft genomen die van hen mag worden verwacht. Er was alleen ruimte voor rechterlijk ingrijpen als daar wel sprake van zou zijn.

Lees meer...

Zuid-Limburg op z’n mooist ontdekken | NL Magazine Vakantie - Menig fietser zal zich de uitdagende kilometers van de Mergellandroute heugen. Die glooiende Zuid-Limburgse fietswegen langs prachtige vakwerkboerderijen, groeves en indrukwekkende kastelen.

Lees meer...

NLMagazine Vrije Tijd, Vakantie - Het aantal Nederlanders op Nederlandse vakantieparken is afgelopen voorjaarsvakantie met 38 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde Nederlandse vakantiepark had tijdens de voorjaarsvakantie een bezetting van 94 procent. Hiermee zijn alle records gebroken. Vakantie in eigen land lijkt door corona uitgegroeid tot een trend.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

Hoe ik op het idee kwam om een triatlon te doen - NLMagazine Topsport met Kyra Meulenberg DEEL 2 – “Het idee om aan een triatlon deel te nemen, speelde al een tijdje in mijn hoofd.

Lees meer...

NL Magazine Sport & Vrijetijd – In tijdschriften en online zie je soms de meest mooie travel pics voorbijkomen. Wie weet ben je daarvan wel helemaal in de vakantiestemming gekomen. Gelukkig hoef je echt niet helemaal naar het buitenland af te reizen voor een topvakantie.

Lees meer...

NLMagazine Topsport DEEL 1 – Vier jaar geleden begon het allemaal met een wild idee dat al langere tijd op mijn bucketlist stond: Het voltooien van een triatlon. Als hardloopster had ik al ervaring het met lopen van marathons, maar ik wilde meer. En als ik iets wil, dan ga ik daar ook 100% voor! De komende weken neem ik jullie mee in mijn spannende avontuur op weg naar mijn droom. En een avontuur was het zeker, het verliep namelijk niet altijd even soepel. Maar laat ik eerst bij het begin beginnen.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De Britse regering geeft toe dat de vaccins het natuurlijke immuunsysteem van de dubbel gevaccineerde mensen hebben beschadigd.  De Britse regering heeft toegegeven dat men na een dubbele vaccinatie nooit meer volledige natuurlijke immuniteit zal kunnen verwerven tegen varianten van Covid - of mogelijk enig ander virus.  Dus laten we eens kijken hoe de "echte" pandemie nu begint!

Lees meer...

Het hoogwaardig gezichtsmasker van DSM en VDL. Afbeelding: DSM - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft dit jaar voor miljoenen extra aan mondkapjes ingekocht bij DSM, hoewel de voorraad toen al gigantisch groot was. Het chemieconcern kreeg ook nog een vergoeding van 7,1 miljoen euro.

Lees meer...

Door David van Bodegom, arts, historicus, schrijver en spreker in webinar ‘Houd je brein fit en vitaal’ - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid – Het geheim voor langer gezond leven is al lang geleden ontrafeld. Het zijn de bekende gedragsregels: een mens moet meer bewegen, gezonder eten, minder stressen, beter slapen, minder drinken en niet roken. Het echte mysterie is niet wát je moet doen, maar hóe je zo’n gezonde leefstijl een leven lang volhoudt. Sommigen onder ons lijken dat fluitend te doen. Anderen hebben het bijltje erbij neergegooid, en de meesten van ons zitten daar tussenin.

Lees meer...

Body & Fit