Samen uit, samen thuis wel in 2018

Sport & Gezondheid/Hobby
Typography

NL Magazine Sport -  Na de afgang van de introductie van de 'losersvlucht' in 2016 bij de Olympische Spelen in Rio, waardoor Team NL opeens geen Team meer was maar slechts een verzameling van 'winners and losers', heeft  Jeroen Bijl, de nieuwe chef de mission voor de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018 blijkbaar geleerd.  

De negatieve boodschap die dit experiment te weeg bracht, druisde in tegen de Olympische kernwaarden., hoeft bij zijn debuut in Zuid-Korea geen Nederlandse sporters na uitschakeling vervroegd naar huis te sturen.

Bijl zei het als volgt: "We gaan 100 procent zeker gezamenlijk naar huis. Samen uit, samen thuis, ja'' Verder zei Bijl de teleurgestelde sporters van TeamNL in 2016 te begrijpen. "Maar die kwestie speelt nu bij de Winterspelen niet. Onze ploeg zal veel kleiner zijn en veel sporters zijn nog in de tweede week actief. Nog niet staat vast of  bij Tokio 2020 wat NOC NSF weer het fenomeen 'losersvlucht' terugkomt. Bijl: De kernvraag blijft wat mij betreft staan: hoe houden we in de tweede week het prestatieklimaat in stand? Het antwoord daarop laat nog even op zich wachten.''

Over zijn eigen rol bij Tokio 2020 is er ook nog geen. "Die komt er binnen een halfjaar.''

Quote

advertentie Body Fit