Arjan Veurink van SciSports naar KNVB

Sport & Gezondheid/Hobby
Typography

NL Magazine Sport – Arjan Veurink (30), manager van het team Data-Scouting team van voetbaldata-specialist SciSports, stapt over naar de KNVB. Hij wordt daar toegevoegd aan de staf van de Oranjevrouwen en wordt assistent van bondscoach Sarina Wiegman. Hij tekent een overeenkomst tot de zomer van 2019. Om de opvolging bij het snelgroeiende SciSports goed te kunnen regelen blijft Veurink tot 1 juli nog parttime bij het bedrijf in Enschede werken.

Business Director Hans d’Hollosy van SciSports: “Er zijn altijd kansen die je niemand wil ontzeggen en voor Arjan is dit zo’n kans. Natuurlijk hadden we hem graag gehouden, maar we zijn met de KNVB overeengekomen dat Arjan tot 1 juli parttime bij SciSports blijft werken, zodat wij zijn opvolging goed kunnen regelen. Het is een mooi compliment dat een van onze mensen bijdraagt aan de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenteam. Wij wensen Arjan, Sarina en de Oranjeleeuwinnen alle succes bij het komende EK.”

SciSports helpt professionele voetbalorganisaties met het begrijpelijk en inzichtelijk maken van data. Door de introductie van data-intelligentie kunnen clubs onder meer op een wetenschappelijke manier de juiste spelers scouten of de prestaties van huidige spelers nauwkeurig analyseren. Arjan Veurink en zijn Data-Scouting team zijn de voetbalminded adviseurs bij SciSports die alle kennis, software en systemen die SciSports te bieden heeft en de taal, cultuur en dynamiek die er bij een voetbalclub heerst met elkaar verbinden. Een club krijgt zijn eigen Datascout toegewezen en daarmee tevens toegang tot de algoritmes die SciSports voor de voetbalwereld heeft ontwikkeld.

Echte voetbaldieren

Arjan Veurink: “Ik heb het afgelopen jaar met mijn team bij SciSports data intelligence en statistieken beschikbaar kunnen maken voor coaches, trainers, scouts en managers bij betaald voetbalclubs in binnen- en buitenland. Veel clubs kijken naar deze ontwikkeling maar vinden het vaak lastig om het beet te pakken. Met een Datascout van SciSports aan tafel kun je iedere vraag stellen en hij gaat voor je aan de slag. Een talent in een bepaalde regio vinden? Het zoeken van een speler bij een spelersprofiel, een analyse van de tegenstander? We kunnen het allemaal leveren. Al onze Datascouts zijn echte voetbaldieren. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ik deze stap naar het veld weer maak. In een prachtige functie bij de KNVB.”

Technisch directeur van de KNVB Hans van Breukelen: ‘Sarina gaf bij haar aanstelling aan graag Arjan Veurink in haar staf op te willen nemen. Ook in mijn ogen, met zijn palmares in het vrouwenvoetbal, een heel logische keus. We zijn Veurinks’ werkgever SciSports en club OZC Ommen zeer erkentelijk dat zij hun medewerking hebben verleend om Arjan op zo’n korte termijn af te staan voor het Nederlands elftal.’ 

Over SciSports

SciSports analyseert en verrijkt bestaande internationale data van meer dan 300.000 spelers waarmee op spelersniveau onder andere kwaliteit, spelersgroei, potentie en invloed op het team wordt bepaald en voorspeld. Op teamniveau wordt het gebruikt om wedstrijden en competities te analyseren en te voorspellen. De tool SciSkill helpt bijvoorbeeld bij het vinden een talent in een bepaalde regio en het zoeken van een speler bij een spelersprofiel maar ook bij een analyse van de tegenstander. SciSports werkt al voor diverse clubs en agents in Nederland, België, Engeland, Portugal, Brazilië, Duitsland en Italië.

Daarnaast heeft SciSports een eigen realtime datamachine ontwikkeld: BallJames. BallJames genereert automatisch 3D-data uit videobeelden van voetbalwedstrijden. In het stadion worden veertien camera's opgehangen, die alle bewegingen op het veld vastleggen. BallJames genereert vervolgens zelf gegevens als de zuiverheid, richting en snelheid van de passing, sprintkracht, sprongkracht, looplijnen en hoe dicht de bal aan de voet blijft bij een aanname. Het Polman Stadion (Heracles) is het eerste en enige stadion ter wereld dat is uitgerust met dit systeem.

 

 

Quote

advertentie Body Fit